Endegjem-e hogy a helyi gyerekek a magánerdőmben ugratókat építsenek, bicajozzanak? Jogos hogy ezt kérik?
Figyelt kérdés
Van egy magánerdőm a Bükkben, kb. 11 hektár. Az egész körbe is van kerítve szögesdróttal, viszont átmegy rajta egy turistaút, tehát be tudnak jutni turisták. Már évek óta látom hogy a helyi gyerekek építgetnek bent rámpákat, ugratgatnak. Mióta észrevettem ezt a tevékenységet, kötöttem egy felelősségbiztosítást (évi 80 ezer forint) vész esetére ha egy turista (gyerek) megsérülne. Sosem találkoztam velük személy szerint, de tegnap kaptam egy üzenetet tőlük, hogy szeretnének továbbra is ott bicajozni, megengedem-e? Attól félek hogy ha kitiltom őket, akkor esetleg bosszúból kárt tesznek az ott található gazdasági épületemben (raktár) amit nem őrzök jelenleg, nincs kamera se egyelőre, mivel nincs áram. Kihez kéne fordulni segítségért?2023. jún. 2. 06:39
11/14 anonim válasza:
Engedném. Nem fogják évekig csinálni. Felnőnek.
12/14 anonim válasza:
Álkamerat nyugodtan lehet felszerelni!
13/14 A kérdező kommentje:
Szóltunk a szüleiknek hogy ne csinálják a gyerekek. Igazából megértőek voltak a szülők, ugyanis az én erdőbiztosításom nem terjed ki extrém sportokra, tehát elővehet a bíróság ha megsérülnek.
2023. jún. 4. 10:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!