Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Reggel 6-tól kezdve minden...

Reggel 6-tól kezdve minden reggel dübörög, szaladgál a szomszéd gyereke, ők meg egymással kiabálnak. Néhány nap múlva lesz lakógyűlés. Mit érdemes tenni?

Figyelt kérdés

1 hónapja költöztünk első sajt lakásunkba a párommal, legfelső emelet, így abban bíztunk, hogy a szomszédokkal nem lesz problémánk. Sajnos az első este ott töltése után tapasztaltuk, hogy kora reggeltől kezdve dübörög az alattunk lakók kb 2 éves gyereke. Minden reggel 6 és 7 óra között arra ébredünk, hogy a gyerek szaladgál (és érdekes módon felfelé is teljesen feljön a hangja, a szülők meg sokszor egymással és a gyerekkel kiabálnak teli torokból. 2 hétig türelmes voltam, de aztán lementem megkérni őket , hogy legalább reggel 8ig maradjanak csendben, utána nem zavar, hogy mit csinálnak. Viszonylag értelmesnek tűntek, elnézést kértek, mondták hogy igyekeznek," de hát nem tudják lekötözni a gyereket".. akkor kb. 1-2 napig viszonylag nyugi volt, (akkor valószínűleg levitték a gyereket egyből a játszótérre, ahogy felkelt), de utána megint ugyanígy megy tovább. Ráadásul nyilván hétvégén is.

Őszintén szólva nagyon unom a dolgot, pláne azért mert saját lakás milliókat költöttünk rá , hitelt vettünk fel stb. Következő héten lesz lakógyűlés pont az épületben, és gondoltam, hogy felhozom a dolgot csak nem tudom , hogy ezzel jogilag lehet-e vmit kezdeni. Pl kötelezhetők-e arra , hogy mondjuk tegyenek le valami hangszigetelő szivacsot a földre, meg a falakra, hamár nem tudják megnevelni a gyereket, hogy ne rohangaoljon.

2023. ápr. 29. 00:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%

A társasházban ezzel együtt kell élni. Sajnaos vannak zajáthallások.

Két megoldást javaslok.

1. Veszel egy mélynyomós hangszórót, lefelé fordítod, a basszust feltekered és a gyerek alvási idejében nyomsz egy kis zenét (túc-tüc). Nem hangosan, de azért úgy hogy zavarja őket. Ha feljönnek akkor meg kössetek üzletet. A gyerekem nem rohangál akkor nem hallgatsz zenét.

2. Elköltözöl kertesházba.

2023. ápr. 29. 06:30
 12/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Egyébként nem panelről van szó, hanem egy 1940-es években épült társasházról.

Most összeszámoltam és az elmúlt 10 évben 6 különböző helyen laktam , a kollégiumot is beleértve és sehol nem tapasztaltam ilyet, ezért nem is foglalkoztam soha ezzel a témával, hogy mit lehet tenni ha zajos a szomszéd. Az meg, hogy költözzek kertesházba nem opció egyelőre. Legalábbis Bp belvárosában kevés az elérhető árú kertesház. Ha meg kiköltöznék a külvárosban, akkor még egy órával korábban kell felkelnem, hogy beérjek a munkahelyemre tehát ugyanott vagyok nagyjából. Csak még plusz napi 1-1 órát eltöltök közlekedéssel, a 15 perc helyett, illetve az általam kedvelt infrastruktúráról is nagyrészt lemondok.

2023. ápr. 29. 07:51
 13/20 A kérdező kommentje:
* bocsi a helyesírási hibákért, sietve gépeltem be a szöveget.
2023. ápr. 29. 07:53
 14/20 anonim ***** válasza:
78%

Neked nem ér meg annyit az a napi +1-1 óra, hogy NYUGALOMBAN, CSENDBEN élj?.. Nekem nagyon is! Még vidékről is 1,5 óra felmenni pestre…

2023. ápr. 29. 09:06
 15/20 anonim ***** válasza:
65%
Én megertelek kérdező. A gyerek reggeli ébredési ideje változni fog. Az én lányom is korán kelt kicsi korában, aztán később már ágyúval kellett kilőni a reggelihez őt. Kitartás. Ez átmeneti időszak.
2023. ápr. 29. 09:10
 16/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm, bízom benne hogy elmúlik.

A 14. Kommentre válaszolva: egyrészt nem értem, hogy miért nekem kéne "elmenekülnöm" a külvárosba, hogy nyugodtan tudjak élni. Másrészt nem szeretnék 2 órát mindennap utazással tölteni. Az azt jelenti, hogy ugyanúgy korán kelek fel mintha a gyerekre ebrednék, csak még plusz utazással töltöm az így keletkezett extra időmet reggel. Máskor meg nem igazán zavar, hogy szaladgál a gyerek meg ordibálnak egymással, csak a reggeli órák amit nem szeretnék megszokni.

2023. ápr. 29. 09:57
 17/20 anonim ***** válasza:
87%

Volt egy ilyen szomszédom. Éjjelente ilyen hajnal 1-4 körül felcsöngettem hozzájuk párszor.

Egyből nem volt kedvük hajnalban randalírozni, nem győzték kipihenni magukat

2023. ápr. 29. 10:41
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a kisgyerekes szomszédok a legrosszabbak(tisztelet a kevés kivételnek) ,mert ráfogják ,hogy jajjj de gyerek, jajj de kicsi. a lófaxt volt egy szomszédunk 3 gyerekkel és meg nem mondtad,hogy ott 3 kicsi gyerek van!!! Ugyan is rendszeresen levoltak víve a játszótérre. Este pedig csendes elfoglaltság volt. Nagyon ritkán lehetett hallani gyerek sírást. Dübögést meg sosem. Illetve ha gyerek szülinapi buli volt jelezték,hogy lehet lesz hangoskodás,de még az sem volt zavaró.

Sajnáltuk,hogy elköltöznek,mert ilyen rendes szomszédaink sosem voltak!

Mostaninál egy gyerek van,az este dübög rohangál,már szóltunk,de azt kaptuk meg,hogy de gyerek..

Azóta is csak tűrjük. Ez van.

2023. ápr. 30. 11:01
 19/20 anonim ***** válasza:

"nem értem, hogy miért nekem kéne "elmenekülnöm""

Leírták. 2 okból: 1. a magyar bürokrácia és jog lefossa a fejed. 2. a magyar köznyilvánosság lefossa a fejed. A társasházi élet működő országokban működik, nem működő orzágtákolmányokban meg nem, ennyire egyszerű.

2023. ápr. 30. 12:21
 20/20 anonim ***** válasza:
74%

Semmit nem tudsz tenni, ugyanis valahol nekik is élniük kell.

Tudom, hogy idegesítő, felettünk is van egy gyermekes pár. A gyerek random leborít valamit, anyuka üvölt, mint a sakál este 11-kor is néha, én meg ne kapjak agyfszt.

De amúgy kibírható. Sokkal inkább ez, mint a naphosszat üvöltő c-típusúak (mert gyerekként pl kb a telep melletti utcában laktunk).

2023. ápr. 30. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!