Mi a teendő ha olyat fog rám a szomszéd amit el sem követtem?
Figyelt kérdés
Van egy üres telkem, 2 éve lett körbekerítve. A szomszéd kutyája valahol megkezdte a kerítést és folyton átszökött. Engem nem zavart soha, meg ugye kárt se tudott semmiben tenni (kivéve a kerítés de annyira nem baj) még örültem is hogy “járőrözik” ott. Viszont a minap felhívott a szomszéd hogy a kutyája megdögölve fekszik a telken és biztos benne hogy ÉN mérgeztem meg mert folyton átjárt. Mostmeg fenyegetőzik feljelentéssel, veréssel stb. Mondom, soha de soha nem bántottam azt a blökit még szólni se szóltam érte. Ilyenkor mit lehet tenni?2023. ápr. 16. 06:28
1/2 anonim válasza:
Veréssel fenyeget? Vedd fel a hanganyagot, bizonyítékként szolgálhat már feljelentéshez is, de közölheted is vele, ha még tovább pattog.
Sosem értettem ezeket a tirpák bunkókat, hogy ilyen szinten zoknik az alapvető joghoz.
Menjen a jegyzőhöz, ő majd felhomályosítja, hogy megszökött a kutyája, nem vigyázott rá, nem tartotta be az állatvédelmi előírásokat, ezért ha van még kutyája, az is elkobozható hatóságilag tőle.
És ne legyél nyámnyila, mert még jobban rádszáll.
2/2 anonim válasza:
Vigye el valahova boncolásra, ahol megállapítják a mérgezés tényét, és a pontos anyagot, amivel megmérgezték. Természetesen mindezt a saját költségén. Utána bizonyítsa be, hogy az adott anyag a te telkedről származik. Ha ez megvan, utána jogosan gyanusíthat téged, addig meg csak hadd járjon a szája, ne foglalkozz vele. Mellesleg egyelőre az ő kutyája okozott kárt neked a kerítés megrongálásával, így azért is ő a hibás, hogy a kutya egyáltalán át tudott menni a te telkedre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!