Melyik európai országban a legjobb élni ahol az angol vagy a német bőven elegendő?
Elsősorban ahol a legtöbbet ér a fizetés (gondolom szakmánként az is változik) de úgy általánosságban. Ausztria nem rossz, ott én a szakmámban olyan 2500-3000 euró között keresnék, németország talán egy fél fokkal jobb, de a többi országgal nem vagyok képben. Hallottam, hogy Hollandiában - és úgy az összes benelux államban jól lehet keresni illetve még a Skandináv országokban is. Illetve még Svájcban is, de oda nehéz bekerülni és ha be is kerülsz, egy átlag albérlet olyan 2000 frank.
De mégis hol a legjobb? Első sorban anyagi oldalról nézve, másodsorban pedig hogy hol a legnormálisabbak az emberek, hol a legjobb a közbiztonság, a közlekedés, stb.
Elözö vagyok, meg kerdezted: "hol a legnormálisabbak az emberek, hol a legjobb a közbiztonság, a közlekedés?"
Az emberek mindharom orszagban normalisak- nagy atlagban. A nemetek kezdemenyezöbb tipusok, mint a svajci. A nemet mentalitassal en jobban kijövök, mint a svajcival, ha baratokrol van szo. Ha a hivatalos ügyröl van szo, akkor viszont a svajciak jobbak. Meg egy jo ötlet, hogy ha svjci-nemet hatarra költözöl, es Nemetorszagba jarsz bevasarolni, mert ott kb. 20- elelmiszer 40 %-al olcsobb.
Az osztrakok- hm.. Hat... van bennük hasonlosag a magyarokkal. Titelsüchtigek. Egyebkent tul sok tapasztalatom nincs velük, de kifele nagyon szernek mutatni.
Közlekedes- ha a tömegközlekedesre gondolsz, messze Svajc a legjobb. Nemetorszagban allandoan problemak vannak, a vonatok kesnek, sztrajkolnak, stb.
Közbiztonsag- szinten Svajc. Itt kevesebb a menekült, mint Nemetorszagban.
Viszont- Svajc egy bevandorlo orszag lett, mint Amerika. Alig talalsz svajcit. Viszont a külföldiekben meg van az az igeny, hogy rettenetesen alkalmazkodni akarnak, mert különben nagyon kirinanak.
Mi NRW-ből költöztünk haza tavaly.
Havi 1600 euróból meg volt a kajánk, fenn tartottunk egy drága autót és 70m2-es lakást béreltünk. És ez kb egy átlagos targoncás bére egy műszakban.
Minden azon függ, mire költesz. Mi nem szenvedtünk hiányt semmiben, de nem is buliztuk el hülyeségekre.
Kb. ugyanennyi pénzt félre is tudtunk tenni havonta, abból lett meg a ház önerőnk. :)
Ismerős magyar család havi 6000 eurós nettó bérrel (igaz házat béreltek 1500-ért) azon gondolkodott néha hónap végén, hogy miből lesz meg a bérleti díj, türelmi időt kell kérniük.
Ennyit számít, hogy felelősségteljes vagy és tudod mit akarsz, vagy azért vagy kinn hogy xarj az életre magasról és baxd el az utolsó centedet is minden hónapban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!