Milyen Budapesten élni? Mi a véleményetek az ottani életről, ismerik egymást a szomszédok? Mennyire lehet az állandó zajt elviselni például éjjel?
Mi Pásztón lakunk, viszonylag csendes kisváros, bár nem sok szórakozási lehetőség van. 😅
Sajnálom hogy nincs mozi, színház, meki, azért ezek a nekünk tiniknek jól jönnének, nem kellene egyből másik városba utazni.
Viszont az utóbbi időben egyre jobban vágyom rá, hogy felnőtt koromban Pesten lakhassak, ott annyi szép hely van, stb..
Közületek van olyan aki ott lakik? Meg vagytok vele elégedve, vagy inkább vidékre mennétek szívesebben? :)
Én a 11.kerületben lakom, az Alle-val szemben.
A Móricz és a vásárcsarnok egy fertő.
Úgyhogy van ez már Blaha szint bőven.
Földszinti lakásban lakom, az ablakom alatt alszanak a hajléktalanok. ( jelenleg kb. 1 hónapja éppen nem)
Ha kihívjuk a közterületiseket, azok elküldik őket, de aztán estére vissza is jönnek. Ide sz@rnak, hánynak stb az ablak alá, pont oda ahol alszanak is.
A Móricz és a vásárcsarnok, Allee környékén csoportokban verődnek és némelyik normálisan, a másik durván kéreget.
Ahol éppen vannak ott isznak, ürítenek magukból ki mindent mindegyik testnyilásukból.
Itt születtem, szeretem ezt a kerületet, de nagyon fontolgatjuk a családdal, hogy elkölözünk.
32-es írja jól, én 2011-tól éltem 2021-ig a 11.k kerület központi, lágymányosi részén. Csak lezüllött.
Sajnos tényleg nagyon rossz lett a belső kerületek közállapota. Budán egyedül talán belső Óbuda ami jó még, és persze a Vár, meg úgy en bloc Krisztinaváros. De a pályaudvarok: Déli, Kelenföldi, Metrómegállók borzasztóak már Budán is. Nincs már meg a hatalmas különbség ami régen volt Buda vs Pest.
Persze a budai csomópontok nem egy Ecseri út vagy Határ út vagy Köki de borzalmasak így is.
Viszont, ellenpélda (lehet, talán) a Kálvin tér, Fővám tér környéke
Egészen szépen megcsinálták, és nem szoktam kisebbségi/hajléktalan/pisilős alakokkal találkozni sem a villamos vonalán az Astoriáig, sem a múzeum kert, sem a könyvtár körül - Reviczky u.
Mikor kisebb volt és Bácskai volt a polgármester, valami hihetetlen gettó volt ott (is)..
A Kálvin tér és a Fővám tér környéke az full elit. Sose volt gettó.
De, nagyon is volt!
A 9. kerületben születtem és nőttem fel, a Kálvin térre jártam 4 évig gimibe. Ez 15+ éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!