Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ilyen esetben mit lehet tenni?

Ilyen esetben mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

A házunk előtt a kapuk kívül van egy kis zöld övezet. Nagyon nagy szeretettel rendezem mert virágokat ültettem minden évben úgyhogy egész nyáron pompázik. Sajnos a 2 házzal arrabb lakó szomszéd a ki.. . Szott kocsiját állandóan raparkolja. Nem a saját udvarán meg a házuk előtt hanem mások kapujába parkolja le. (ossz vissz kB 5 kocsi) nekem már teljesen elegem van. Szóltam hogy ne álljon többet oda mert az a kis fű ami ott van abból tavaszra nem lesz semmi... Mar úgy néz ki a kapu eleje mint a ganedomb.. Tiszta sár, kijárta már a füvet is a helyről úgyhogy oda többet már nem fog visszanoni egy jó darabig.. Borzasztóan csúnya lett.. Lassan már a virágaim fognak következni mit lehetne ez ellen tenni??? Kiszurnam a kereket de akkor én fogok kapni még a végén büntetést...rendornek vagy önkormányzatnak hiába szólok mert csak szembe röhögnek.. Mert megmondanak hogy jól féltem azokat a kis szaros virágokat meg a füvet... Szomszéddal nincs amit beszélni mert a saját növényzetere nem tud ügyelni nem hogy a máséra. Egy évben 3 rend tujat ültetnek és kieg mind a 3 rend mert vagy kinyomjak kocsival vagy elfelejtik megontozni... Szóval? Ötletek? Tanácsok?

Kicsit hosszú lett de köszi ha elolvasod.. Eléggé kivagyok készülve jó volt kiirni magamból...

2023. febr. 20. 12:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Kerítsd körbe valami "mobil" kerítéssel!
2023. febr. 20. 12:25
 2/7 anonim ***** válasza:
Közterület, így hivatalosan semmit sem tehetsz. Sőt, ha mondjuk téglarakással elkeríted, ő nekimegy és megsérül az autó felelősségre lehet vonni téged.
2023. febr. 20. 12:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Elfogadod, hogy közterület, és nem a tied. Bár abban nem vagyok biztos, hogy füvön szabályos-e ott a parkolás. Ezt érdeklődd meg.
2023. febr. 20. 12:51
 4/7 anonim ***** válasza:
Kérdéses, hogy neked jogod van-e ott rendezkedni.
2023. febr. 20. 17:13
 5/7 A kérdező kommentje:
A saját házam és kapum előtt természetesen jogom van rendezkedni. Más tujat és fát ültet hogy ne tudjanak odaparkolni szóval nem hinném hogy az én esetemben másabb lenne a dolog. Mobil kerítésre már gondoltam de itt is vannak hasonló csóró gyerekek akik ellopkodjak az ilyesmit szóval sajnos felejtős...
2023. febr. 21. 09:06
 6/7 anonim ***** válasza:
Közterületre fát elvileg csak a közterület tulajdonosának engedélyével szabadna ültetni. Sőt, ha gyümölcsfát ültet valaki akkor a fa termése elsősorban a fa tulajdonosát - a közterület tulajdonosát - illeti. Belinkelek egy jogász által írt cikket erről, érdemes elolvasni: [link]
2023. febr. 21. 09:28
 7/7 anonim ***** válasza:
Én kiraknék több kisebb követ, kB teniszlabda méretűeket, meg egy-két nagyobbat. Ha sokat raksz ki, nem fog kiszállni, hogy elhordja őket, leszokik az odaparkolásról, mert nem akarja, hogy megsérül jön a kereke. A köveket remélhetőleg a helyi értelmiség sem fogja elhordani. A hatóságoktól nem félnék a helyedben, ha bárki szól, hogy ott kövek vannak, simán letagadhatod, hogy te raktad oda, mondhatod, hogy mindig is ott voltak, vagy nem tudod, hogy kerültek oda. A másik tipp: orgona bokor. Nem olyan értékes, mint a tuja, szinte kiirthatatlan.
2023. febr. 21. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!