Be szabad menni ezekre a területekre egy-két fénykép erejéig?
Tavasszal, illetve nyáron, nagyon sok szép napraforgót, búzatáblákat és repcemezőket szoktam látni főutak mentén, és felmerült bennem, hogy rá szabad e lépni ezekre a területekre, amíg csinálunk egy képet?
Azért ebbe a kategóriába írtam ki ezt a kérdést, mert mindig van ezekre a mezőkre egy bekötő földút, és szoktak lenni ott kis házacskák. Félek, hogy valaki kijön a házból és elzavar, hogy ez magánterület, vagy hogy mezőgazdasági területre nem lehet bemenni (gyalog sem).
Tudtok erről valamit?
Be szabad sétálni egy repcemező kellős közepére?
" Félek, hogy valaki kijön a házból és elzavar, hogy ez magánterület"
Akkor elmentek, vagy közlöd, hogy fotózni szeretnél és nem tesztek kárt semmibe. Nem hiszem, hogy különösebben bárki ezért megszólna.
Nem a legjobb ötlet csak úgy bemenni. Egyrészt magánterület, másrészt letöröd a termést, harmadrészt a repcét pl. pont virágzáskor szokták permetezni, úgyhogy nem igen ajánlott belemenni.
Lehetőleg maradj a szélén és ha opció, beszéld meg előbb a tulajjal. De ha kárt nem csinálsz, valószínűleg senkit nem zavar amúgy.
Amúgy maga a fotózás alapból jó mentőszöveg bármire. Én is "tévedtem" már be vasúti területre, vagy csak olyan helyre, ahol elég furán néztek rám. Aztán megmondtam, hogy csak fotózok, mutattam is pár képet, általában még ötleteket is adtak.
Egyszer az volt az ötletem, hogy végig sétálok egy régi kisvasút sínjein. Egy részen az élő nagyvasút felett vezet át a sín és ott állt kint 2 polgárőr. Mondták, hogy amúgy tilos vasúti síneken mászkálni, még akkor is ha 20 éve nem jár vonat rajta. Mondtam, hogy túrázok meg fotózgatok, mutattam képeket, beszélgettünk a vasútról aztán mondták, hogy merre menjek le a sínről és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!