Mennyi ész kell a takarításhoz?
Heti beosztásban van a takarítás, lakótársam a barátnőjével csinálta. Eleve csak a félig tele kukát vitték le, ezzel pazarolva a zsákot, de ezt most hagyjuk, végül is gondolták, hogy annak része a levitel is, szóval még hálás is lehetek.
De!
A takarítást azzal kezdték, hogy levitték a szemetet és új zsák. Majd elkezdtek takarítani, és jött a durva rész: az üres zsákot elkezdték teledobálni a használt szivaccsal, kiürült tiszítószeres flakonokkal, papír törlőkendővel. Így megint félig tele lett. Annyit kellett volna tenni, hogy nem viszik le rögtön, hanem az első körben félig tele kukába rakják ezeket a tiszítási hulladékot, és azután viszik le.
Ezt tényleg olyan nehéz lett volna átgondolni? Vagy tegyük fel megjegyzem nekik, akkor én vagyok a ruppótlan hülye, hogy zavar annak az egy zsáknak az elpazarlása?
Tudod, ha a szemeteskukát dobnák ki kétszer minden takarítás alkalmával, én is szólnék érte. De +1 db szemeteszsák?
A Pepco-ban 420 Ft a 60 l-es szemeteszsák, 16 db-os. Ami azt jelenti, hogy 1 db zsák ára 26,25 Ft. Ennyiért már érdemes összeveszni a lakótársakkal, valóban...
Hogy ruppótlan és hülye vagy-e, azt nem tudom, de hogy kicsinyes vagy, az biztos.
Nos, a helyzet az, hogy nem egyértelmű a szemét levitele, pont azért, mert lehet, hogy a takarítás pillanatában nincs tele. Ha csak egy chipses zacskó lett volna beledobva, akkor is leviszi, mert hát most takarít?
Nem részleteztem mindent, de a lényeg, hogy nem ketten lakunk itt, hanem több szobás. Van olyan lakó, aki teledobálja a kukát, mondhatni bárki is takarít, az ő szemetét viszi le főleg. Van, hogy csak arra vár, hogy üres legyen a kuka, és már dobálja is tele újra - miután más levitte helyette. Ja, az illető amúgy ki sem veszi a részét a takarításból, mert olyankor, ha ő van soron, felküldi az anyját, ezért ő takarít helyette. :D :D:D
Mondhatni én vagyok a szemétfelelős, ráadásul szelektíven is gyűjtöm a sajátomat, amit nem oda dobálok. Ha én is teledobálnám a sajátommal, még gyakrabban kéne üríteni.
Ja, és oké, hogy olcsó a zsák, de azt is meg kell venni. Ki veszi meg? Ki gondol rá, hogy ja, kéne 16 db-os zsákcsomag? Ha én nem, más sem.
Az egyéb problémákról is beszélhetnék, volt, hogy meglopott egy másik lakótársam, de végül is igazad van, nem való nekem az együttélés. :D :D
Elmossatok a muanyag flakonokat,amit szelektiveztek,ugye?
A lakotarsadet is szelektivezd.
Kerd meg inkabb arra,h akkor vigye le,ha te felcimkezed a szemetet. (Vhogy jelzed,h leviheto.
A takaritorongyokat mosogepben kimoshatja a lakotarsad!! Ne dobja ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!