Debrecen mostanában jó város? jók az emberek?
Egyetértek az utolsóval, én a 90-es óta élek itt, de ami az utolsó években történik az katasztrófa és nevetséges is egyben. Irreálisan magas ingatlanárak, irreálisan alacsony bérek, katasztrófális tömegközlekedés, közlekedés. A lakosság gyakorlatilag kicserélődött, és a cívis életérzés is már csak múlt.
Gyakorlatilag Érd 2.0..
Én már elvágyódom innen, s úgy is döntöttem, hogy tavasszal költözöm egy dunántúli megyeszékhelyre.
Nyíregyházi vagyok, sajnos.
Ameddig nem voltam más nagyobb városban pár napig, addig azt gondoltam, Debrecenbe lenne jó költözni. Egy ideje elköltöztem Nyíregyházáról és voltam más, nagyobb városban is. Már a nagyobb várost választanám.
Nyíregyházán csak busz van. Nekem tetszik az, ha egy városban nemcsak busz van. De mostani hír az, hogy Debrecenben is csak busz lesz (részben).
Sajnos csak indexes cikket találtam ezügyben:
"Debrecen villamosenergia-megtakarítási törekvéseivel összhangban a tervek szerint január 1-jétől minden trolibuszjárat helyett autóbuszok közlekednek majd, hétvégén pedig az 1-es és 2-es villamosvonal teljes szakaszán villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat."
Ja, épül valami aksigyár, de az nagy vízigényű, meg talán nem is (csak) magyar munkásokat várnak oda, hanem hoznak más országból is. Talán pont Debrecen az, ahol valami konténerházakat "építenek" a vendégmunkásoknak.
Nyíregyházához képest még talán így is jobb Debrecen. De ugye, amiért kelet, a fizetésekben is meglátszódhat. És mostanság, ez a válság, meg infláció idején nem túl kellemes.
Nyilván, az, hogy neked jó-e Debrecen, attól függ, neked mi a fontos?
nekem egy másik városban nem érdekelt, hogy a közelemben vannak a kocsmák. Mást meg örült volna a helyemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!