Mi van ha a szomszéd elé lapátolom a falevelet?
Van a mi házunk mellett a szomszéd telkén egy nagy fa, olyan 30 méter magas, terebélyes. Ilyenkor ha elkezd hullani a levele a nagyrésze minket borít be...a kocsi, a biciklik, a terasz, a járda,a kutya kifutója, csatorna, minden tele van levéllel. Egy szezon alatt kb 80 zsák levél esik át hozzánk..
Eddig 4 évig saját pénzen zsákoztam és rendeltem rá konténert, ennyi év alatt kb 200 ezres tételről van szó...idénre úgy döntöttem nem fogom, oda borítom a háza elé az egészet, oda is hullik úgyis róla, ráborítom a többit is aztán szevasz ..
Igen, igen, szóltunk neki, legalább 10* már az évek alatt, hogy bármi kooperációt mutasson, vágassa ki, kicsit metszesse legalább meg, adjon zsákot legalább akármi, letojja konkrétan...
Szóval fogom és odalapátolom elé meg borogatom..
Szólhat érte bárki? Ő fája, ő levele, ő háza eleje, gondolom ő baj, nem?
Ptk 10X. paragrafus...
Ez alapján a kérdés az, hogy a fa kinek a területén van. Onnan ami közterületre hullik, lom, az a fenti paragrafus szerint értelmezendő (sztem), de ami hozzád, az a te lomod.
Ő fája.. neki kellene kordában tartani
Nálunk is ez a probléma de mi előttünk és a szomszéd előtt is van 1-1 nagy fa de az önkormányzaté és szarnak rá.. hát mi is màr most..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!