Panelben miért ekkora mánia ezeket a hagymás paprikás minél büdösebb dolgokat főzni?
És akkor még jól oda is égetik általában! Sunyiban kiszellőztetve a lépcsőházba és az ablakon, had szívja más. De ha ennyire ezt élvezik, miért nem ők szívják? Egyáltalán minek ilyet csinálni???
Fura módon ahányszor családiházban jártam vendégségbe vagy munka ügyben, sose volt ilyen ocsmány szag! Ott képesek voltak kultúrált egészséges ételeket főzni! Akkor ez a panelban miért nem megy?
Csomagfutár voltam anno, érdekes, hogy minden tömbnek megvolt a maga "panelszaga".
A panelszagok között is voltak szintén büdös, de eltérőek, változatosak voltak. Tudtam, hogyha erre a címre megyek, édeskés büdös fog fogadni, ha arra a címre megyek, akkor kesernyés büdös stb stb. Legszívesebben dokumentumfilmet forgattam volna erről a témáról. XD
Sajnos ez ilyen. Az én lakásomban folyamatosan bagószag, kajaszag és valami undorító szemétszag elegye váltja egymást.
Ha bezárom az ablakokat feljön a wc hátfalnál, csöveknél, régebben még a konnektoron is jött át szag.
Legrosszabb hogy ha kinyitom az ablakot akkor is vagy bagószag jön be, vagy valami elviselhetetlen ótvar szag. Leginkább ilyen fürdetlen utcai csöves hajléktalan szag, aki érezte már tudja milyen.
Ööö, a hagyma vagy a paprika egészségtelen szerinted?
És ha az étel illata büdös neked, akkor a szharszag pl mi? Mennyei manna?
Gondolom akkor te mekis kaján meg hasonlókon élsz, ha a zöldségektől ennyire ráz a hideg. A műkaja aztán egészséges.
Addig örülj ameddig csak a kaja a büdös.
Egyszer az ország másik végébe utaztam, ezért hajnali 3-kor indultam el a lakásból, megyek le a lépcsőn (liftezni félek) és annyit láttam, hogy egy csávó ijedt fejjel néz rám vissza miközben egy másik? ember lábtörlője felett guggol, és éppen odaszart.
Kis idő múlva elköltöztem inkább másik albérletbe, de ugyanúgy panelba vissza, igaz, 10 emeletes helyett 5 emeletesbe.
Hát 4-es ezen jót röhögtem 😂😂
Amúgy meg mindenki maga dolga ki mit főz. Ha nem tetszik költözz el vagy vegyél saját házat.
#3-as hát a paprika és hagyma magában egészséges, de így rommá szétfőzve vagy szénné égetve, liszttel, zsírral, sok fűszerrel már biztos nem az. Különben is mérgezze magát amivel akarja, de az egész ház ezt szívja, a szag a probléma főleg!
Mekinek pedig a közelébe se jártam vagy 5 éve, egészséges étrendem van, és magamnak főzök.
De mit főzöl? Engem érdekelne. Húst hússal? Annak is van ám egyfajta illata, nemcsak a zöldségeknek.
Minden ételt érezni, mindegy ebből a szempontból hogy mit főznek az emberek. Bár nem panelban lakok, csak háromemeletes téglában, de soha nem éreztem büdösnek mikor mások főznek. Ennyi erővel akkor egy étterembe belépve is mondhatnám hogy büdös van, mert érezni az ételek illatát.
Nálunk valaki szalonnát süt folyamatosan, és ja, eszméletlen undorító. Pláne nyáron, amikor ki akarnám nyitni az ablakot hogy ne legyen bent 40fok, de amint kinyitom, már öklendezek is az égett disznózsírszagtól.
Sajnos ez alap a társasházaknál meg panelleknél, hiszen ha egy tucat lakást zsúfolnak egymás mellé, akkor nem tud hova szellőzni a kajaszag.
21 évig éltem falun anyámékkal családi házban. Sosem felejtem el a kora őszi, mindent átható szarszagot vagy a hétvégi gumi égetés illatát, vagy amikor a szomszéd a kert végében begyújtotta a komposztot egy kellemes vasárnap délelőtt amikor anyám épp teregetett. Istenem, hogy hiányoznak azok az idők!
(és nem, nem egy csöves borsodi lepratelepen éltem, hanem egy gazdag, svábokkal teli faluban)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!