Hogyan tudok anyukámmal elköltözni Ausztriába ha ő már idősebb, nem akar németül megtanulni és beteg?
Jelenleg itthon vagyunk én dolgozom ő meg le van százalékolva (havi 27 ezret kap)
Jó ötletnek tartja, hogy menjünk ki, a gond csak az, hogy ő nem akar megtanulni németül. Ez még önmagában nem volna gond, viszont hogy hívja a mentőket amikor kell? Ezt mondjuk lehet meg lehet oldani ha létezik ilyen segélyhívó gomb amit csak meg kell nyomni és jön a mentő. De hogy mondja el hogy mi a baja, hogy beszélget? Stb. Ráadásul neki kellene egy ápoló aki itt van vele ameddig én dolgozom.
Jelenleg a szomszéd nyugdíjas néni (vagy a férje vagy mind a kettő) vigyáz rá amikor én dolgozom. Meg ők hozzák fel az ebédet amikor délelőttös vagy éjszakás vagyok.
Na mind egy a lényeg az az hogy ezek a problémák vannak:
-Nem akar megtanulni németül
-Hogy hívja a mentőket?
-Hogy beszél ha kijön a mentő?
-Stb.
-Kaphat ápolót egyébként?
Hát igen Sopron már eszembe jutott, hovatovább még Kapuvár is eszembe jutott mivel itt lakunk :D
Csak innét bejárni tömegközlekedéssel lehetetlen napi szinten, még Sopronból lehetne. Ha lenne autóm meg persze jogosítványom lehetne innét is mert az útvonaltervező 1 órát ír Bécsújhelyre Kapuvártól.
És amúgy nem anyukámnak jutott az eszébe az egész hanem nekem.
A TB-ről úgy gondoltam hogy befizetem és kész jó is.
Sopronnal az a baj, hogy eléggé el van szigetelődve. Kb nulla szórakozási lehetőség, mindenki Győrbe jár fel vagy szórakozni is Ausztriába. Innét Kapuvártól is mindenki Győrbe jár fel mivel itt semmi program nincs.
Az 1500 euró kamu, CNC-sként 2500 a legalja. Kezdésnek. Vannak helyek ahol 3500-at is megadnak de az már nagyon speciális (bonyolult alkatrész, javarészt gépjárműipar; de abból is a nehezebb, bonyolultabb alkatrészek) és nehéz is bekerülni ilyen helyekre. Ha be is kerülsz nagy a nyomás és felelősség.
Ezekben képben vagyok.
A kérdés egyébként sem ez volt hanem hogy anyukámat hogyan lehetne "megoldani".
A válasz az, hogy sehogy.
2 lehetőség van ahogyan elnézem:
1. El kell költözni a 40 km-re arrébb lévő Sopronba. Onnét vonattal 1 óra Bécsújhely.
2. Le kell tenni a jogosítványt és autót venni és innét bejárni mert innét szintén egy óra.
Egyiket sem könnyű kivitelezni mert
1. Sopronba bekerülni nagyon nehéz. Nyilván aki ott lakik nem Sopronban dolgozik. Nagyon nagy a kereslet az elbérletek iránt a kínálat meg nem túl nagy. Még itt Kapuváron is óriási a kereslet, egyszerűen óriási mázlim van, hogy találtam. Ráadásul olyat, ami megfelelő és kb nulla kompromisszumot kellett kötnöm (engedik a háziállatot, 1 nappali + 2 fél szoba, földszintes, klímás, 15 nm erkély ami inkább terasz és ráadásul abszolút nem sokért vettem ki).
Szóval nem könnyű. De nem is lehetetlen.
2. Lehet, hogy itt jól keresek de el is megy a számlákra, anyukámra sokat kell költeni (gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök stb.)
(Személyi) hitelek is vannak azokat is fizetni kell.
Így kb semennyit nem tudok félre tenni. Ez sem igaz mert ha nagyon akarok 20-at 30-at lehetne de mindig van mire költeni. (Új ruha, cipő, bicikli lámba mert elromlott, mikró mert elromlott, stb).
Tehát a lényeg: nem tudok autóra de még jogosítványra sem gyűjteni.
Így ez is nehéz. De nem lehetetlen. A legrosszabb esetben megvárom mire lejár a hitel (még 3 év) és utána felveszek egy újat, amiből leteszem a jogosítványt és autót veszek.
Szóval ezek vannak.
A kérdésre megkaptam a választ, köszönöm, röviden: sehogy; és a fenti 2 lehetőség közül választhatok ha jól értem.
*
Meg persze egy harmadik, ami egyszerre a 2.
Azaz autó is + Sopron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!