Hogy lehet megértetni a szomszéddal, hogy ne kopogjon, dörömböljön, kiabáljon befele nekem amikor dolgoznék?
Heti pár nap home office-ban vagyok.
A szomszédok (nagyon idős pár) viszont szerintem nem igazán értik ezt a dolgot, nekem úgy tűnik hogy valami kifogásnak/kamunak érzik a home office-t.
Akár napjában többször is jönnek, bekopognak. Semmi sürgős, fontos mondandójuk nincs, csak olyanok hogy pl. ha szeretnénk szedjünk diót, vagy hogy eladnánk-e nekik valami kerti gépet vagy bútort, vagy hogy másnap szelektív elszállítás, ehhez hasonlók.
Persze tanultam már, és évek óta(!) nem nyitok ajtót munkaidőben, de akkor dörömbölnek tovább, meg az ablakokon kopognak, próbálnak belesni, meg kiabálnak be az ablakon. Régen volt hogy elfelejtettem kulcsra zárni az ajtót és bejöttek a lakásba. (Ez könnyen megoldható kulcsra zárással, ez zavar a legkevésbé.)
Elég zavaró, pláne ha épp online megbeszélésem van...
(A kert közös, szóval az ellen nem tudok tenni, hogy odajönnek)
Természetesen próbáltam beszélni velük többször is, türelmesen magyarázva is, meg őszintén szólva elég idegesen és határozottan is. Nem igazán fogják fel, hogy itthon vagyok ÉS ezzel egyidőben dolgozok is.
Próbáltam ignorálni is, hátha akkor megunják és abbahagyják, de 2 év nem volt erre elég, szóval nem hiszem hogy ez beválik.
Mit tehetnék, hogy békén hagyjanak???
Meg fogják unni, - csak legyél következetes!
Ha 10 év múlva is, de idővel "leesik", hogy 17:00 óra előtt semmi esélyük arra, hogy kapcsolatba lépjenek veled!
-Nehogy azt gondold, hogy én szerencsés vagyok azáltal, hogy működik ez a stratégiám!
Írd ki az ajtóra, hogy "Ne zavarj!" (alszom, vagy valami), a függönyöket húzd be!
Ha ebből se értene és verné az ajtót, akkor nem érdekelne, leordítanám a haját. Ha meg megsértődik, legalább nem jön többet.
Igaz én lakásban lakom, két szomszédom van oldalt, itt lakom vagy 10 éve, de annyit beszélek velük, ha épp találkozunk a lépcsőházban, hogy köszönünk egymásnak.
2 db feketeamstaffra van szukseged. Ellenkezo nemuek,egyik ivartalan legyen.
Ok aranyosak. De mar a latvanyuk riaszto ,na megvedim a teruletet. De csak a hszadban tarthatod magad mellett oket.
Nalunk azota egy szomszed se kopog :D
Ehhez a kutyak ertenek,h a szomszedokat lerazzak.
Szoktam szellőztetni napközben, meg néha a villany is ég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!