Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ha AKÁRHOVA költözhetnél az...

Ha AKÁRHOVA költözhetnél az országon belül, mely városokat részesítenéd előnyben és főképp miért? (Elég két-három mondatban is kifejtened a fontosabb szempontokat.) Agglomerációs falvak is szóba jöhetnek 10-20 km-es távolságokban, nem csak a városok.

Figyelt kérdés

Avégett a kiírás, hogy sokan élből elvetnek olyan városokat, mint például Debrecen, Szeged, Pécs, vagy Sopron. Elég durva dolgokat írnak róluk.

Egyikkel az a baj, hogy "poros, unalmas, hangulattalan központú, méregdrága, trágyaszagú, mesterségesen felhízlalt putri, egyedül kizárólag csak önnön belső körének kedvező vérkomcsi fideszes vezetéssel és alacsony fizetésekkel".

Másik "pont ellenzékisége miatt nem fejlődik úgy, ahogy kellene és mindentől túl délen van".

Harmadik "sem fejlődik úgy, ahogy kellene és csak annak jó, aki egy bizonyos belső körön belül helyezkedett el".

Negyedik meg "egy elképesztő mértékben túlzsúfolt, viselkedni képtelen keleti vadidegenekkel betelepült, zöld területeitől megfosztott, élhetetlenné vált, forgalmi dugóktól és kutyaszartól hemzsegő hely lett".

.

.

.

Nem akarom elhinni, hogy egyedül csak Budapest létezik és azon kívül semmi más! 😥

(...mintha a főváros és agglomerációja [Érd/Budaörs] olyan nagyon megfizethető és emberbarát lenne.)

2022. szept. 17. 18:57
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
94%
Ha költöznék, akkor nekem végülis csak az lenne a szempont, hogy ne legyen eldzsipósodott, legyen munka, rendezett legyen a környék és hűvösebb rész legyen, mint mondjuk a Dél-Alföld.Itt kib*szott meleg van.Amúgy elvagyok én itt, csak hát a hőség...
2022. szept. 17. 23:24
 22/29 anonim ***** válasza:
94%

Mindenképp hegyvidék közelébe, vagy Balaton. Tata, Keszthely, Veszprém, B.füred (vagy igazándiból bármi a parton Siófok-Zamárdi szakaszt kivéve)

Tapolca, Ajka kizárva, nem tetszik úgy hogy lakjak is ott. Tatabánya is kizárva. Esztergom is... Dorog talán.

Északi rész sem áll közel hozzám.. az már elég putris az egész, végig. Kirándulni jó, de lakni nagyon nem.

Pécs szintén... nem tűnik jobbnak, mint Miskolc, ami hát... elég gáz.

Nyugat még jó, Kőszeg igen... Sopron már necces, de még mindig jobb, mint pl Pécs.

Alföldi és dimbes-dombos helyeket kizárnám. Vagy hegy, vagy Balaton kell.

BP még jó lehetne, de gyökeres változások kellenének, amik nem igazán jönnek. Bár az elvitathatatlan, hogy a fidesz leváltásával egy emberbarátabb élhetőbb irányba indult el a gondolkodás, csak olyann tetülassan csinálják ezt, hogy nem látszik belőle semmi..

2022. szept. 18. 00:34
 23/29 anonim ***** válasza:
80%

Hát én márpedig maradnék Bp-en. Érden nőttem fel, az is jó volt amúgy, bár akkor még olcsóbb volt, egy belvárosi lakás árából házat lehetett venni hatalmas kerttel. Ma szerencsétlen kiköltözők max egy nyomorult társasházat tudnak megfizetni. De mindegy is, én mindenképp Bp-et választanám.

Múltkor amúgy voltam Pécsen, az is tetszett. Ha muszáj lenne országon belül máshova menni, akkor talán az. Bár ott is elég kicsi volt a szép belvárosi rész, pár óra alatt bejárható. A többi meg iparváros.

2022. szept. 18. 16:24
 24/29 melcsi37 válasza:
93%
Szia! Sajnos Sopron valóban túlzsúfolt lett, nagyon sokan jöttek (és még mindig jönnek), elsősorban Ausztria közelsége miatt.. és be kell vallani, sok szemetet is ide fújt a szél. Én 11 éve költöztem ide a lányommal Budapestről, és érzékelem a negatív változásokat, úgyhogy maximálisan megértem az “echte” soproniakat. Az albérletárak iszonyúak, sokan euróban kérik a bérleti díjat, 2-3 havi kaucióval, ami kb 500.000,- Ft. A városban alig van valami normális üzlet, itt minden szarabb, kisebb és drágább. Már nem szeretek itt élni, ha tehetném, visszamennék Budapestre..de a lányomnak még 2 éve van az érettségiig, azt ki kell várnom.
2022. szept. 18. 18:37
 25/29 anonim ***** válasza:
91%
Soproni vagyok, sok az idekoltozo amiért általában a törzs gyökeres helyiek panaszkodnak itt. De van egy nagyon jó oka ennek. Sok olyan munkával amivel itt hazavisznek 1500 eurót évi 14 x, avval lehet hogy az alfoldon csak 200 ezret ha keresnének. Egyik legfejlettebb európai nagyváros, bécs és elővárosai is elérhetőek innét, nem kell csodálkozni, hogy ennyien költöznek ide. Mernöki meg hasonló vegzetségekkel biztos, hogy Budapest a legjobb lehetőségeket tekintve, de egy átlag ember aki hajlandó németül megszólalni az itt járhat a legjobban. És persze lehet különböző okokat felsorolni hogy miért nem is jó ez, de mindenki pénzből él és abból fizet a boltban. Nem hiába ingázik a nyugati hatarszelről már napi 100 ezer ember mindennap. Nincs kolbászból a kerítés, de ha ennyien megcsinálták már akkor viszont nincs ebben semmi lehetetlen.
2022. szept. 20. 05:57
 26/29 anonim ***** válasza:
81%

"poros, unalmas, hangulattalan központú, méregdrága, trágyaszagú, mesterségesen felhízlalt putri, egyedül kizárólag csak önnön belső körének kedvező vérkomcsi fideszes vezetéssel és alacsony fizetésekkel".

Nem tudom ezt honnan vetted, de tökéletes jellemzése Debrecennek: :D

2022. szept. 21. 01:03
 27/29 anonim ***** válasza:
78%
Csakis Budapest, Magyarországon belül nem költözné sehova máshova, minden más túl kicsi és unalmas.
2022. szept. 21. 06:48
 28/29 anonim ***** válasza:
84%
Hetes,Sopron már nagyobb mint Veszprém kb. Nagyon nem Kőszeg meg Szentgotthárd kategória,ezek 10ezres helyek Sopron meg 60 felett,pont mint Veszprém Kaposvár,meg a többi kisebb megyeszékhely.
2022. okt. 5. 02:10
 29/29 anonim ***** válasza:

Sokat számít kinek mi az igénye, ki mit dolgozik és mit alapoz meg magának.

Pl exem pécsen lakik, szabadúszó a digitális világban, a kávézólet, csendes értelmes helyeket preferálja.

VS egykori suli társam: gyár, alacsony kess, nem maga ura, másnak robotol és a kocsmában lebzsel.

Hát, van különbség kettejük között és tök egyszerű 100k-s albiban lakik exem.

Nem pénztárca, hanem személyiség és igény függő.

Jómagam is alkotói tevékenységet folytatok, rugalmas vagyok költözésben, ha úgy érzem vagy pl becsúszna egy párkapcsolat az ország túloldaláról, megoldom. Idővel pedig valamelyik nyugati határmenti nagyobb város szélébe költöznék vagy kicsit odébb csendes faluba/tanyára.

(nem tyúkokkal stb, modern házat húznék fel. Az ötletet már lemodelleztem.)

Mindegy hova megy az ember, tudnia kell saját igényeit és kiépíteni a maga kis otthonát, környezetét.

Nekem elég egy rendes netszolgáltatás, áram, víz stb. Belül modern, letisztult albi csendes környéken.

Dokihoz magán, mert sima ellátásba 2x majdnem ott maradtam +család és ismeretség tapasztalatai is durvák.

Alapanyagokat, eszközöket úgyis rendelem a munkáimhoz.

Most sopronon gondolkodom. Volt egy nyugis szép városrész, ami egyik kiruccanásomkor megtetszett.

2022. nov. 14. 22:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!