Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Milyen lehet Budán élni?

Milyen lehet Budán élni?

Figyelt kérdés

Gondolok itt leginkább a II., III. és XII. kerületre.

Tiszta környezet, tele jómódú lakóval?

Tömegközlekedésre kevésbé koncentrálnak, mert a többségnek van 1 vagy több saját gépjárműve?

Az itt élők is irigykednek egymásra, mint a szegényebb honfitársaink más városokban? Esetleg ők nem irigykednek egymásra, mert a többség elégedett az életkörülményeivel?

2022. szept. 14. 22:07
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az új kommentelőknek is!
2022. szept. 15. 08:32
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Én világ életemben itt éltem, de szerintem túl van értékelve.
2022. szept. 15. 08:33
 13/18 anonim ***** válasza:
91%
Mindenütt megvannak az ügyeletes zajládák, nekem határozottan ez a tapasztalatom. Az I., II., III., XI. és XII. kerületben is laktam már, hosszabb-rövidebb ideig, mindenütt társasházban. Egyetlen olyan ház se volt, ahol ne lett volna legalább egy erősen problémás szomszédom. Itt elég sok pénzes gyökér van, akik látszólag jól szituáltak, de ha belelátsz egy kicsit az életükbe, akkor rájössz, hogy alapvető hiányosságaik vannak. Most például egy országosan ismert újságíró fia a közvetlen szomszédunk, aki nagyra van magával, anyagilag mindenük megvan a nejével, a külvilágnak hatalmas színház. De mi hallgatjuk, hogy hetente ordenáré módon üvöltenek egymással, k*rva anyázás, feltűnően kerülik egymást és mindennek nevezhető, ami ezek közt van, csak boldog házasságnak nem. Ezelőtt az I. kerületben laktunk, ott egy pénzes life coach némber volt a szomszédunk, aki szintén nagyon előadta a finom modorú úrinőt, esténként meg izomból rugdosták a padlót meg verték a falat kb a semmiért. Csepeli 10 emeletesben sokkal civilizáltabb meg intelligensebb szomszédaim voltak, mint akár csak az utóbb említett pár gyökér. De ez nem általánosítás akart lenni, szimplán a tapasztalataimról meséltem. A társasház eleve egy kib*szott állatkert sajnos mindinkább, és ebből a szempontból tök mindegy, hogy sashegyi 6 lakásosban vagy csepeli 10 emeletesben lakik az ember.
2022. szept. 15. 17:30
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Én születésem óta Budán élek, a 3. kerületben (egy rövid ideig a 11. kerületben is laktam, Újbudán). Én nagyon szeretem, semmiképp nem költöznék el. Egyértelműen a fővárosban szeretnék lakni, és azon belül Pestre sem költöznék át, mert ég és föld a kettő. (Persze Pestnek is vannak élhető részei, de Buda sokkal nyugodtabb).

Viszont Te szerintem iszonyúan túlmisztifikálod a helyet. Budán is ugyanúgy vannak irigy és kevésbé irigy, jómódú és szűkölködő emberek, tisztább és mocskosabb területek, mint akárhol máshol. A 3. kerület pl. szerintem nagyon megoszlik, ismerek nagyon gazdag és nagyon szegény családokat is, lakhatsz panelrengetegben, de a hegyekben egy hatalmas villában is. Tömegközlekedés van bőven, nem mindenki jár autóval (egyébként is szerintem azért használják Pesten többet a BKV-t, mert kb. lehetetlen parkoló helyet találni, és sok a dugó), mondjuk én nagyon a külvárosban lakom a francban, úgyhogy itt néha úgy jár a busz, mintha vidéken lennénk. 🤦‍♀️

A II. kerületet már inkább mondanám egységesebben jómódúnak, és sok a sznob, de ezt sem lehet általánosítani - sok időt töltök itt is, és több közeli barátom is itt lakik, teljesen normális gondolkodású és hozzáállású emberek.

A 12. kerületet annyira nem ismerem ilyen szempontból.

Egyébként ha lehetőségem lesz rá, az I. kerületbe költöznék legszívesebben.

2022. szept. 15. 17:53
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
XII. kerületi vagyok, ide születtem, nem is tudnék máshol élni (na jó, esetleg a Gellérthegy vagy a Rózsadomb vonzáskörzetében). A tömegközlekedés itt, a pályaudvarhoz közel nagyon jó, feljebb, a hegyekben pocsék, de azokat a részeket tényleg jómódúak lakják, ez már száz-százötven évvel ezelőtt is így volt, amikor elkezdték felparcellázni a kipusztult szőlőföldeket. A saját környezetemben rengeteg századfordulós villa van, ezek a szívem csücskei, még úgy is, hogy a többségük rettenetes állapotban van.
2022. szept. 15. 18:54
 16/18 anonim ***** válasza:
85%
Sosem szerettem Budát, soha nem tudnék ott élni. Ráadásul drágának tartom. Van rokonságban, aki ragaszkodott Budához, ott vettek viszonylag kicsi lakást annyiért, amennyiért egy másik ismerős agglomerációban kb. kacsalábon forgó palotát. Jártam vendégségben távoli rokonnál az elvileg elitnegyedben. Gondolom, baromi ára lehetett annak is, emellett szörnyen pocsék elosztású, szűk lyuk az egész (4 lakásos társasház, ha jól emlékszem). Ráadásnak azok a meredek utcák borzalmasak.
2022. szept. 15. 21:16
 17/18 anonim ***** válasza:
I. kerületben élek Vizivárosban bár én itt születtem de azzal nem értek egyet hogy elutasító lenne a lakóközösség. A házban itt például él Dél-koreai fiatal házaspár és oroszok is itt vásároltak ingatlant, nekem a közvetlen szomszédom egy egyedül élő fiatal egyetemista lány akinek sebész az apja. Szerintem kifejezetten barátságos mindenki én nem tapasztalom mások által az elutasítást sem saját magam iránt sem mások iránt
2022. dec. 31. 00:10
 18/18 anonim ***** válasza:
Pesten és Budán is laktam sok helyen, jelenleg - ötödik éve - a 12. kerületben. A zöldövezet és a csend az, ami miatt érdemes itt élni... nekem nagyon bejön. A tömegközlekedés valóban nem túl combos (bár én autóval vagy gyalog közlekedem). Nekem a szomszédaim elég zárkózott formák, de a kicsinyes szurkapiszkák, az irigység itt is ugyanúgy megvan, mint bárhol másutt. Vagyis ez nem lokális jellegű probléma.
2023. márc. 9. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!