Milyen lehet Budán élni?
Gondolok itt leginkább a II., III. és XII. kerületre.
Tiszta környezet, tele jómódú lakóval?
Tömegközlekedésre kevésbé koncentrálnak, mert a többségnek van 1 vagy több saját gépjárműve?
Az itt élők is irigykednek egymásra, mint a szegényebb honfitársaink más városokban? Esetleg ők nem irigykednek egymásra, mert a többség elégedett az életkörülményeivel?
Én születésem óta Budán élek, a 3. kerületben (egy rövid ideig a 11. kerületben is laktam, Újbudán). Én nagyon szeretem, semmiképp nem költöznék el. Egyértelműen a fővárosban szeretnék lakni, és azon belül Pestre sem költöznék át, mert ég és föld a kettő. (Persze Pestnek is vannak élhető részei, de Buda sokkal nyugodtabb).
Viszont Te szerintem iszonyúan túlmisztifikálod a helyet. Budán is ugyanúgy vannak irigy és kevésbé irigy, jómódú és szűkölködő emberek, tisztább és mocskosabb területek, mint akárhol máshol. A 3. kerület pl. szerintem nagyon megoszlik, ismerek nagyon gazdag és nagyon szegény családokat is, lakhatsz panelrengetegben, de a hegyekben egy hatalmas villában is. Tömegközlekedés van bőven, nem mindenki jár autóval (egyébként is szerintem azért használják Pesten többet a BKV-t, mert kb. lehetetlen parkoló helyet találni, és sok a dugó), mondjuk én nagyon a külvárosban lakom a francban, úgyhogy itt néha úgy jár a busz, mintha vidéken lennénk. 🤦♀️
A II. kerületet már inkább mondanám egységesebben jómódúnak, és sok a sznob, de ezt sem lehet általánosítani - sok időt töltök itt is, és több közeli barátom is itt lakik, teljesen normális gondolkodású és hozzáállású emberek.
A 12. kerületet annyira nem ismerem ilyen szempontból.
Egyébként ha lehetőségem lesz rá, az I. kerületbe költöznék legszívesebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!