Főbérlőként zavarna ha a lakód megismerne valakit és gyakran lenne a lakásodban a párja?
Megismertem valakit és már elég sokszor itt aludt-lassan szinte itt él, szerintetek ez zavarná a főbérlőt ha megtudná?
De lassan majd beszélünk vele erről, mert lehet, hogy beköltözik és közösen fizetjük a bérleti díjat.
Hát igazából fizetsz a lakásért tehát azt viszel föl akit akarsz, viszont ha életvitelszerűen ott él akkor mondani kéne, hogy már ő is ott van, fizetitek ketten.
Ha van szerződés, akkor újat köttök, akkor ketten lesztek már bérlők.
Nem zavarna.
Ha bármi kár keletkezik, akkor az téged terhel.
A fogyasztás megnövekedését is te fizeted, szóval nekem oszt tökmindegy.
A szerződésben meg benne van, hogy ki jelentkezhet be az adott címre, nyilván ha a pár oda akar költözni ahhoz lenne már szavam, bár őszintén... ha normálisak, engem nem zavar, a szerződés úgyis véd a rongálódás ellen.
Főbérlőként? Mármint, hogy én bérlek valakitől egy lakást, amit másvalakinek tovább adok? Mert ez szerintem nem túl gyakori. De végülis nem is lényeg.
Ha lakást adnék ki, semmi közöm nem lenne a bérlőm magánéletéhez. Én így gondolom. A lakásokat legtöbbször komplett lakás/hó bérleti díjárt adják ki, nem Ft/fő/hó alapon.
Innentől kezdve ha rendesen fizeti a havi bérleti díjakat, egyáltalán nem érdekelne, hogy kivel, mikor és hol mit csinál. Az ő dolga.
Vannak olyan lakások,amelyeknél a rezsit személyenként számolják ki,ha ilyenben laksz és odaköltözik +1 ember,akkor szólni kell.
De egyébként is szólnék ha összeköltözésről van szó,joga van tudni :)
"Vannak olyan lakások,amelyeknél a rezsit személyenként számolják ki..."
Ezt ott tudom elképzelni, ahol mondjuk nincs vízóra és valóan fő alapon van az elszámolás. Vagy esetleg a szemétszállítás megy így. De a fűtés akkor is ugyanannyi, a kábel-tv ugyanannyi, villanyóra szinte minden lakáshoz tartozik.
Ez esetben ha találkozunk megemlíthetné a bérlő, de a szolgáltató felé intézze ő a bejelentést, hiszen a fizetni valók is az ő dolga. Bérlőként szerintem megteheti, vagy meghatalmazást is nagyon szívesen adnék neki ha szükséges. Nem vagyok az óvónénije/óvóbácsija hogy fogjam a kezét és mindent intézzek helyette.
Ha bérli a lakásomat, rendesen fizeti a bérleti díjat, fizeti a számlákat, akkor szerintem ez az ő dolga, feladata hogy intézze. Nem telepednék rá még ilyen szinten sem. Esetleg ha megemlíti, hogy tájékoztasson, azt megköszönöm neki. De ennyi. Kifogásom természetesen nem lenne ellene, nem is zavarna.
6, Ahol nincs vízóra (mi is ilyen bérleményben lakunk), ott nm alapon számolják a vízdíjat, nem per fő.
Ha odaköltözik, akkor illő jelezni a tulajnak, de vendégséggel aligha lehet gondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!