Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Más is fél este vagy estefelé...

Más is fél este vagy estefelé egyedül járkálni az utcán?

Figyelt kérdés
Hogy nézzek ki, öltözködjek, stb. hogy ne legyek célpont?
2022. aug. 24. 11:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
78%

Miért írta volna le?

Nem az volt a kérdése jó e az öltözéke. "Hogy nézzek ki, öltözködjek, stb"

Elengedtem. Innentől ha akar valaki problémázni ezen az privibe jöhet. 😂

Amúgy tényleg felesleges. Nem valószínű, hogy bárki megtámadna. Azonban mindig figyelj a környezetedre és készülj fel időbe. Ennyi a lényeg.

Páh.

2022. aug. 24. 12:26
 12/21 anonim ***** válasza:
10%

#11:

Inkább csak fogd be mostmár. Jó? ;)

2022. aug. 24. 14:14
 13/21 anonim ***** válasza:
0%
Én nappal is. 28/F
2022. aug. 24. 14:50
 14/21 anonim ***** válasza:
66%
Mondtam privibe 12 es. :3
2022. aug. 24. 18:05
 15/21 anonim ***** válasza:
73%
Az arabok se véletlen öltöztetik fel a nőket. Ha picit is kilátszik valami már rakják megfele. De persze egy kontinensnyi példa még nem elég.
2022. aug. 24. 18:06
 16/21 anonim ***** válasza:
42%

Lehet akkor a férfiaknak nem kéne állat módjára viselkedni? Leszbikus nők miért nem esnek neki a nőknek?

2022. aug. 24. 18:13
 17/21 anonim ***** válasza:
39%
Milyen város?
2022. aug. 24. 19:01
 18/21 anonim ***** válasza:
35%

Ha félsz, legyen nálad gázspray vagy sokkoló.

Az öltözködés szinte mindegy, egy elborult elméjű még egy 80 éves öregasszonyt is megerőszakol.

2022. aug. 25. 07:45
 19/21 anonim ***** válasza:
73%

Én soha nem féltem éjszaka egyedül járkálni az utcán. Már évek óta majdnem minden nap ezt teszem és még soha senki nem kötött belém komolyabb módon, pedig lány vagyok. Egyszerűen csak óvatosan kell viselkedni.

Ha nem akarod, hogy bajba kerülj, ne nézz senkire, ne menj senkinek a közelébe és ne szólj senkihez. Ha valaki odajön hozzád és nem tudod kikerülni, akkor ha mond valamit, udvariasan válaszolj rá valamit, majd gyorsan rázd le annyival, hogy "Elnézést, sietek!". Ha beszólogatnak, ne válaszolj semmit.

Lehetőleg kivilágított helyeken közlekedj, a főút mentén. Ne menj be a sötét mellékutcákba. Ne menj kapualjak és autók közelébe se. Olyan úton haladj, ahol jól átlátod az egész területet magad körül, tehát nincs olyan hely, ahol elrejtőzhetne valaki (pl.: bokrok, amiket nem tudsz messziről elkerülni).

Ne használj fülhallgatót és ne a földet nézd. Fontos, hogy ha közeledik valaki, időben észrevedd, hogy el tudd kerülni.

Az meg gondolom, magától értetődik, hogy ne feltűnősködjön szándékosan senki se az utcán. Nem kell óbégatni, mutogatni magunkat, hangosan zenét hallgatni, stb. Habár kulturált ember nappal sem csinál ilyen dolgokat.

Egyébként nagyon kicsi az esély arra, hogy csak úgy megtámadjanak az utcán valakit, de ha félsz, akkor nézd meg, hogy van-e a közelben például éjjel-nappali bolt, vagy készenléti rendőrség, ahová be tudnál menekülni, ha baj lenne.

Én úgy tapasztaltam, hogy ha valaki betartja ezeket az alapvető szabályokat és nem valami bűntanyán él, akkor nem fogja megtámadni senki.

2022. aug. 25. 20:01
 20/21 anonim ***** válasza:
86%

Egyáltalán nem.

Szerencsére olyan helyen lakom, ahol kisebbség nem nagyon jellemző, jellemző gyakori bűnesetekről sem tudok. A minap is hajnali fél 2-kor jöttem haza egy baráti találkozóról a belvárosból. Inkább jól esett, élveztem hogy a hűvösebb időben a kihalt utcákon sétálgatok és csend van.

Mikor Budapesten éltem, ott volt olyan környék (pl Hős utca, Illatos út, Gubacsi út és hasonlók), ahol fényes nappal sem szívesen járkáltam egyedül. De ezeket a helyeket kerültem. A belvárosban, vagy éjszakai buszjáratokon egyedül sem féltem soha.

2022. aug. 26. 08:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!