Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Párkányban beszélnek magyarul?

Párkányban beszélnek magyarul?

Figyelt kérdés
Esztergomba megyek a hétvégén, és szeretnék átsétálni Párkányba. Sok magyarajkú ember él ott? Van esély arra, hogy ha bemegyek valahová, és mondjuk magyarul rendelek, akkor lesz aki érti? (Tudok valamennyire angolul és németül is, csak érdekel, mennyire számít már "külföldnek").
2022. jún. 23. 07:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én kb. 4-5 évvel ezelőtt voltam és beszéltek magyarul.
2022. jún. 23. 07:21
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ott akárhová mentünk (Vadas fürdő, éttermek, Billa), mindenhol volt olyan ember, aki tudott magyarul.
2022. jún. 23. 07:25
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Minden párkányi étteremben, kávézóban, fagyizóban, boltban beszélnek magyarul (is). Extra információ: a legtöbb helyen a Forintot is elfogadják.
2022. jún. 23. 11:57
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám családja párkányi, így elég sok nyarat töltöttem ott (papánál). Azon kívül, hogy "nem tudok szlovákul", a köszönések,számok, köszönöm, az üzletek elnevezései valamint alapvető élelmiszerek nevei, egy mukkot nem tudok szlovákul. Soha nem volt gondom a kommunikációval.
2022. jún. 23. 12:36
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2022. jún. 23. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!