Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Autó nélküliek! Hogyan oldjáto...

Autó nélküliek! Hogyan oldjátok meg a nagybevásárlást?

Figyelt kérdés
Új "hobbim", hogy ahova lehet, nem autóval megyek, hanem tömegközlekedéssel, gyalog, biciklivel. De azokkal az eseteknél még bajban vagyok, amikor nem csak magamat kell vinnem. Nagybevásárlásnál az autó csomagtartójába befér több nagy szatyor, aztán egy-két-három turnusban felcipeli az ember. De a buszmegállóból nem lenne jó 10-20-30 kilót hazacipelni akkor se, ha csak pár saroknyira van a megálló.
2022. jún. 13. 15:51
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
Sohasem csinálok nagybevásárlást, hanem heti menütervet, és ahhoz megveszem heti 2-3x, ami kell/elfogyott.
2022. jún. 14. 11:54
 22/33 anonim ***** válasza:

19, Nem így értettem. Lehet praktikázni, hogy hátizsák vagy banyatank a kényelmesebb, persze, de ha valakinek nincs kocsija, akkor *muszáj* hazacipelnie a 10-20-30 kilót, amit a kérdező emlegetett, teljesen mindegy, hogy három perc vagy húsz a busztáv. Utóbbi esetben max gyakrabban állok meg és lassabban jutok haza.

Az elmúlt időszakban, főleg a covid miatt, sok helyen fejlesztették a házhozszállítást, de előtte is meg kellett valahogy oldani. :) Az a ritkábbik opció, hogy inkább sose csinál nagybevásárlást valaki.

2022. jún. 14. 14:15
 23/33 anonim ***** válasza:

22-es, szerintem inkább az a gyakori, hogy valaki sose csinál nagybevásárlást. Már korábban is írtam ide választ, én vagyok az, aki egyszemélyes háztartásra vásárol be. Jó, mondjuk nem is csapok nagy főzéseket otthon... :D De nem is rendelek. Valahogy elfőzögetek, nem élvezem igazán.

Amikor Németországban éltem, és egy apartmanban volt a szállásom, főzési lehetőséggel, ott is heti egyszer mentem el a közeli Lidlbe. Hamar kialakult, egy hétre mit, mennyit veszek. Általában nem megterhelő módon egy hátizsák+vászontáskában hazavittem mindent egy hétre, ebben már nasik is voltak.

2022. jún. 14. 14:19
 24/33 anonim ***** válasza:
2022. jún. 14. 19:10
 25/33 anonim ***** válasza:
2022. jún. 14. 23:44
 26/33 anonim ***** válasza:

23, És pl a vegyiáru? Mosószer, öblítő, tusfürdő, izzadásgátló, stb., és már megvan a 10+ kilós cipelendő cucc. :)

De könnyen összejön a heti bevásárlásból is, ha vesz mellé az ember üdítőt vagy ásványvizet.

2022. jún. 15. 06:50
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem veszek ásványvizet, ez biztos. És sok minden tisztítószert se (környezettudatosnak tartom magam), mosóport időnként, egyszer haza bírom cipelni, minden más kicsiség.
2022. jún. 15. 08:21
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Változó.

Amikor egyedül megyek viszek kettő vállra akasztható utazótáskát.

Egyet jobbra, egyet balra lógatok és 40 kilóig nincs gond ha egyenletesen oszlik el a súly.

Amikor barátnőm is jön egy hátizsák és egy banyatank kerül hozzám.

Gurulósat utálom mert elég sok helyen megakad a kereke és nem is szeretek azzal mutatkozni.

Amikor úgy összeveszünk a banyatankon, hogy a kanapén kell aludnom inkább megrendeljük interneten.

2022. jún. 16. 23:20
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

#26 "És pl a vegyiáru? Mosószer, öblítő, tusfürdő, izzadásgátló, stb., és már megvan a 10+ kilós cipelendő cucc."

Azért mondjuk izzadsággátlóból elég sokat kéne venni a 10 kilóhoz. :D Mosószerből, meg öblítőből sem fél évre valót veszek egyszerre.

2022. jún. 17. 00:03
 30/33 anonim ***** válasza:
100%

Elsétálok a boltba egy hátitáskával.

Egyszerre kb 2-3 napra lehet így bevásárolni. Vagy akár többre ha otthon csapvizet iszol.

2022. jún. 17. 13:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!