Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Másoknak is okoz nehézséget a...

Másoknak is okoz nehézséget a sok idős ember egy társasházban?

Figyelt kérdés

Vettem egy lakást, 80-es évek végén épült tégla.

A lakók többsége idős, viszont nagyon nehéz velük.

Nemtetszésüket fejezték ki, amikor át kellett építeni.Ezekben a lakásokban még olyan hülye elrendezés volt, a konyha külön volt, a hálószobák túl nagyok voltak...stb.Át kellett húzni a falakat belül.

Többször nekem szegezték,hogy "minek nekem azt átépíteni, jó az úgy, ahogy van".

Azt megérteném,hogyha zavarta volna őket a por, a zaj, de,hogy inkább a miértjével foglalkoznak azt nem tudtam hova tenni.

A másik,hogy "miért kell annyit rendelni".

Sokat rendelek az internetről, mert nekem sokkal kényelmesebb.

Ezeket elengedtem a fülem mellett, de ami a legnagyobb probléma, hogy nem akarják fejleszteni a házat.

Belül újra kellene lapoznia folyosókat, mert már elég régi, meg a tetőt is cserélni kellene.

Mindent leszavaznak, hogy ők már nem akarnak költeni a házra.

2022. jún. 1. 11:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
92%

Ebben a sztoriban csak az utolsó bekezdés a lényeges, a többi nem.

Ugyanis a többi kialakulásában jelentős szereped van, hogy valamiért olyan viszonyt alakítottál ki, hogy - kortól függetlenül - bárki veheti a bátorságot és véleményezheti az életedet. Ezen te tudsz változtatni, hogy csak a köszönésre minimalizálod a kapcsolattartást és ha valaki tesz valami megjegyzést, nem is válaszolsz rá. Le fognak szokni róla, ha nem vagy benne partner.

A folyosó burkolása, hacsak nem veszélyesen peregnek fel a lapok lényegtelen, attól még ha neked nem tetszik jól funkcionálhat.

Legyen tiszta és kész!

A tetőcsere miért fontos?

Beázik, hiányos, korhadtak a lécek, vagy mi van?

2022. jún. 1. 11:16
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nem mindegy, hogy 300-an laktok vagy 10-en ebben a társasházban. Különösen egy tetőcsere esetén. Fogadjunk, hogy családi házból költöztél!:)

Társasházban nem alakíthatod az egyéni ízlésed meg igényed szerint a közösségi tereket, mert te csak a m2-ed arányában vagy tulajdonos. Közel sem biztos, hogyha csupa életkezdő fiatal párral lennél körülvéve, azoknak a folyosó köve lenne a legfontosabb cserélni való, különösen, ha tele vannak adóssággal és a saját lakásukat akarnák ízlésükre formálni, miközben kisgyerekeik vannak.

2022. jún. 1. 11:26
 3/11 A kérdező kommentje:

2.

Igen, családi házban nőttem fel.De, nem az első társasházi lakóhelyem.

Amikor albérletben laktam, nyilván nem érdekelt,hogy milyenek a közösségi terek, mert ideiglenesnek szántam.

Viszont ez a lakás a saját tulajdonom.A folyosón levő járólap megfakult és nem néz ki igényesen.

2022. jún. 1. 11:39
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Talán nem is telik neki rá
2022. jún. 1. 12:23
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Örülj neki hogy csak ennyi van

Nálunk még a 80-as évek beli üveget meg festést meg linóleumot se cserélték pedig a közös költség az egekben

2022. jún. 2. 19:47
 6/11 anonim ***** válasza:
18%
En szivesen elmegyek veled kozgyulesre es beolvasok nekik.
2022. jún. 3. 04:10
 7/11 anonim ***** válasza:
20%

Detto nálam is ugyanez a helyzet. Vegyünk egy 5000-es lélekszámú kisváros, bányász lakóteleppel, 4 tömb, 64-64-32-32 lakás. Fejlett, jó környék, de a lakótelepen csak idős nyugdíjasok és prolik laknak.

1951-ben épült a lakótelep, sok lakásnál azok az ajtók vannak még. A nyugdíjasok semmit nem akarnak fejleszteni, minden jó úgy ahogy van. Hengerelt falú a lépcsőház, igaz tiszta. Metlacchi lap mindenhol.

A bejárati ajtóra ki van írva a név papírcetlire, celluxal felragasztva.

A lakók fele fával fűt, viszik sparos szatyorban a harmadikra. (fejlövést nekik). 85 éves nénikék a társasházban!!! gázpalackot cserélgetnek, csak elrepülünk egyszer.

2 hete a szemben lévő tömb egyik ajtajához leborítottak 1 kamaz fát, és kivágódott az ajtó. Megjelent a láncfűrészes és egész nap vágta a fát a lépcsőház bejáratában.

A földszinti néni a közeli garázssoron felfogja a vizet, és diszperzites vödörben viszi leönteni a vécét. Agyhalál.

Van, akinek 850 ezres tartozása van a lakóközösség felé, mert nem fizeti a vizet. Semmi gond, ugyanúgy ott lakik.

Amúgy az öregek egy része normális, csak az a baj, hogy ezek a tipikus otthonkás mamák, és nem fog változni itt semmi. 1960-ban él mindenki.

2022. jún. 3. 23:21
 8/11 anonim ***** válasza:
18%

Nálunk is elvből elutasítják a felújítást mondván úgy is meg fognak már halni úgyhogy arra a kis időre nekik mindegy.

Már rég látszott, hogy tetővel gond van de mindig leszavazták a felújítását.

Akkor is le akarták amikor beszakadt de egy beszakadt tetőhöz már kell ácsot hívni úgyhogy nem volt beleszólásuk.

Azért nekem is be szoktak dobálni névtelen leveleket amikor kaját rendelek vagy sötétedéskor túl hamar felkapcsolom a lámpát, hogy ezt aztán már nagyon nem kéne.

Az is baj ha itt alszik a barátnőm és az is ha nem látják két hétig.

Ezeket a "ha van sapka az a baj, ha nincs az" szintű dolgokat el szoktam engedni.

Szerintem csak unatkoznak.

2022. jún. 4. 10:18
 9/11 anonim ***** válasza:
74%
A folyosón levő járólap megfakult és nem néz ki igényesen. - tragédia :D
2022. jún. 6. 07:02
 10/11 anonim ***** válasza:
82%
Fiatal vagyok, és nagyon nevetnék, ha azért kéne egy csomó pénzt áldoznom a folyosó felújítására, mert az egyik szomszéd a tökéletesen funkcionáló, csak kicsit megkopott járólapon hisztizik.
2022. jún. 6. 07:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!