Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hova a legjobb kimenni?

Hova a legjobb kimenni?

Figyelt kérdés

Nem csak pár hónapra. Hanem végleg, vagy legalábbis minimum évekre-évtizedekre.

Szakmunkás vagyok (bár jártam egyetemre is, de a szakom piacképtelen). Így szakmunkásként hova érdemes menni.

Nyelvtudásom kb a következő: angol (C1), német (B1), arab (B1), holland (A2). A többi meg nem releváns.

2022. máj. 11. 12:32
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
53%

Ha még te sem tudod mit akarsz csinálni és hol, ha ennyire nem tudsz semmit a külföldi munkavállalásokról, akkor mi honnan tudnánk mi lenne neked jó?

Ami az egyik embernek bejön az a másiknak abszolút nem. Próbálj meg a szakmád alapján nézelődni vagy hogy milyen munkafeltételeket szeretnél kint magadnak, milyen környezetben szeretnél élni! Válassz ki valamit amit szeretnél és ahhoz keress országot! Teljesen más jó egy informatikusnak aki homnoszexuálisként valami nagyvárosban szeretne élni, mint egy fodrásznak, aki pár év után családot szeretne majd és még párt is keres hozzá.

2022. máj. 11. 12:42
 12/29 A kérdező kommentje:

Azok az emberek havi 200-300 dolláros fizetéseket kapnak rabszolga munkáért...

2022. máj. 11. 12:43
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem érdemes a nyelvtudást belekalkulálni.

Fölösleges pl Franciaországba menned, ha nem beszéled a helyi nyelvet. Mindneki jobban szeret egy olyan szolgáltatást igénybe venni, ahol az anyanyelvén szolgálják ki. Deee még a munkaadó is szívesebben vesz fel ilyen embert (kivéve a multik, ott az angol is elég).

Szóval célozzuk meg első körben az angol, másodsorban a német és arabajkú országokat.

Szóval

1. Anglia, USA, Ausztrália

2. Németország, Svájc

Deeee ha oda is mész, egy képzetlen migráns leszel. Szóval lehet nem át valami piacképes szakma.

Mi a szkamád? Értem én, hogy szerinted piacképtelen, de azért érdekelne:)

Az is járható út, hogy itt még megtanulsz egy piacképes szakmát és úgy mész ki.

Egyáltalán nem kell egyetem hozzá, a kétkezi szakik nyugaton is hiányoznak.

2022. máj. 11. 12:43
 14/29 A kérdező kommentje:

Anglia/USA kihúzva. Az messze a fent említettek alatt van. Az csak akkor éri meg ha céget alapítani mész ki.

Németország pedig messze elmarad Svájc mögött.

A szakmáim piacképesek (pl hegesztő, csövező, légkondis). De az egyetemi (bölcsész) szakom már kevésbé.

2022. máj. 11. 12:47
 15/29 felkelhetetle ***** válasza:
100%

Az a probléma az arab országokkal, hogy inkább indiai vendégmunkásokkal építettnek meg mindent bagóért embertelen körülmények között.

Nyilván én csak arról tudok nyilatkozni, hogy nekem mi felelne meg a helyedben én biztos nem hagynám el Európát, nyilván maradnék valamilyen Germán területen, én kb azt a térséget tartom a világ legcivilizáltabb területének.

2022. máj. 11. 12:51
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Hegesztőként, német nyelvtudással egyértelműen Svájc.
2022. máj. 11. 13:01
 17/29 anonim ***** válasza:
Kanada!
2022. máj. 11. 13:16
 18/29 anonim ***** válasza:
81%
Ezekkel a szakmákkal itthon is egy rakat pénzt lehet keresni.
2022. máj. 12. 08:26
 19/29 A kérdező kommentje:

Semmilyen esetben nem fogok Magyarországra költözni. Éltem ott 5 évet. És annyi elég is volt. Se pénzben nem volt jó, de elsősorban az ottani mentalitás volt a legkevésbé szimpatikus (Budapesten belvárosa környékén éltem)

2022. máj. 12. 09:12
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Svájcról tudok nyilatkozni, illetve Svédországról ( bár az nincs a szavazásban).

Először is ott kezdem, hogy mindkét ország teljesen másvilág, mint Magyarország. Nagyon udvariasak az emberek, nyugodtak, kiegyensúlyozott az élet. Svájcon belül most a francia részen tanulok mesterképzésen, az alapképzést csináltam Stockholmban.

Ezen a részen, de egyébként egész Svájcban annyi külföldi van, hogy nem fogsz kitűnni, nem fognak migránsozni ( ez leginkább Magyarba divat). Én diplomás munkát végzek ( pénzügy) szóval annyira nem látok bele mennyit keres egy szakmunkás, de 3000CHF alatt biztos nem. És annyiból is már lehet félrerakni pénzt.

Nyelvek: nem azt a németet beszélik amit te tanultál, de ha felfejleszted legalább B2 re akkor gyorsan meg lehet szokni a svájcit, bár én nem használom sokat mert itt a francia területen nem beszélnek németül az emberek. Angolt is csak ha muszáj.

Viszont Svédországban mindenki ( tényleg mindenki) beszél folyékonyan angolul és simán lehet boldogulni a munkában is, de egyébként könnyű megtanulni svédül ha tudsz angolul és németül ( nekem fél év volt megtanulni B2 re).

Én mindenképp Svájcot vagy valamelyik skandináv országot választanám, valamelyik válaszba láttam, hogy karót nyeltnek emlegették, azt aki nem meleg éghajlaton él. Én mindkét helyen nagyon laza emberekkel voltam körülvéve és nagyon jól éreztem magam/ illetve érzem.

2022. máj. 30. 18:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!