Átlógó fa, tényleg nem gáz?
A szomszédomnak van egy hatalams nyárfája mellettünk, aminek jó része hozzánk lóg át. Egész évben ide szemetel: nyárfaszösz, ősszel kb 50 zsák levél hullik át hozzánk. Az autó is sokszor tiszta kosz miatta a kocsibeállón.
Most olvastam erről a jogi vonatkozásokat, mivel nem akadályoz minket a saját telkünk használatában így jogilag ez így rendben van elvileg.
Az évek alatt legalább 5x szóltunk neki hogy minket zavar, ha ki nem is vágja, de legalább tartsa karban, metsze meg, mindig üres ígéret, előrelépés semmi.
Kérdéseim:
-Ez így van tényleg? Nem kérhetem hogy metsze meg és én se vághatom le mert az övé? Ha nem zavar konkrétan a saját telkünk használatában akkor ez így jól van?
-Azt az 50 zsák levelet amit összeszedek kb minden ősszel átdobhatom neki? Mert nehogy már még én fizessek rá konténert is. Tavalyelőtt én fizettem 12000 ft-ot egy konténeresnek hogy elvigye, tavaly már átszórtam az 50 zsák levelet hozzá, mi van ha zsákostól dobom át?
Az egész kert, járda, kocsi terasz tele van egész ősszel a levelekkel.
Valakinek hasonló probléma?
A nyárfa nem az a fajta, amit metszeni szoktak.
Vágd le, ami hozzátok átlóg, és eléred!
50 zsákot megvenni is drága, én csak simán átdibálnám, csináljon vele, amit akar.
Itt csak a kivágás segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!