Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Milyen reakcióra számíthatok?

Milyen reakcióra számíthatok?

Figyelt kérdés

Albérletben a jelenlegi lakótársamat kell megkérnem arra, hogy költözzön ki szeptemberig. Külön szerződést fele a főbérlő nem kötött, én tartozok érte felelősséggel (ha valami olyat tenne).

Milyen reakcióra számíthatok?

Valamint nekem ehhez jogom van?

2022. máj. 6. 22:02
 1/4 anonim ***** válasza:

Attól függ, miért kell költöznie, meg milyen a jelenlegi élethelyzete. Te ismered, de szerintem ha elmondod neki nyugodt hangnemben, hogy mondjuk nem szeretnél a továbbiakban vele élni, mert egyedül szeretnél, vagy mással, akkor semmi rosszra nem számíthatsz. Május van, szeptemberig még több, mint négy hónapja van új helyet keresni, ez egy nagyon korrekt időzítés (nekem volt olyan, hogy két hetem, vagy egy hónapom volt megoldani).

Kauciót adott? Mert ha igen, akkor ő is felelős azért, amit csinál, de ha csak nem egy mentális beteggel laksz együtt, akkor nem fogja rádgyújtani a lakást.

Hogy mihez van jogod, azt szabályozza a szerződés. De ezen kívül szerintem jogod van eldönteni, hogy kivel akarsz élni, szóval ha van a lakótársaddal valami probléma, vagy csak megváltozott az élethelyzeted, megbeszélés kérdése.

Engem is "rúgtak már ki" albiból azért, mert a két lakótársam jegyben járt, és úgy gondolták, ideje lenne kettesben maradniuk. Végtelenül korrektek voltak, ők is nagyon hosszú határidőt hagytak kiköltözni, végig őszintén és nyíltan kommunikáltak.

Mi a gond egyébként a lakótársaddal?

2022. máj. 9. 01:15
 2/4 A kérdező kommentje:

Én is így érzetem fernek, hogy nem utolsó pillanatban szólok

Kauciót nem adott, nincs vele semmilyen szerződés, anno csak én kötöttem a tulajjal, ő pedig azt mondta, hogy neki mindegy ki költözik be, enyém a felelősség

A legnagyobb gond, hogy nincs tekintettel a másikra, hajnali 2-3-kor főzőcskézik, mosogat, zörög, hiába szóltam többször, emellett nem segít takarítani, koszos, rendetlen

És adódott most egy lehetőség, hogy egy ismerős (aki hasonló cipőben van, mint én) beköltözne, így biztosan tudom, kivel kell együtt laknom, valamint biztos, hogy ilyen nem fordul elő majd

2022. máj. 10. 15:07
 3/4 anonim ***** válasza:
Szóltál már neki? Mi volt végül a reakciója?
2022. máj. 11. 21:49
 4/4 A kérdező kommentje:
Szóltam, nem igazán tetszett neki elsőre, de megértette, úgyhogy bízom benne ez a pár hónap békében telik el
2022. máj. 14. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!