Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért foglalkoznak folyton...

Miért foglalkoznak folyton mással a faluban?

Figyelt kérdés
Ősszel költöztünk ide a férjemmel, mert örököltem nagyszülői házat. Én sose voltam egy nagy társasági ember, lehet pont ezért zavar ennyire. Pl a szomszéd bácsi ha nyitva van a kapu csak jön befelé, ha csukva van rendesen rángatja. Apró hülyeségekkel keres szinte naponta, vagy utcán leszólit. Boltba vagy bárhová megyek folyton faggatnak, hogy találtam e már munkát, mert látják napközben otthon vagyok stb. Már kedvem sincs kimenni a házból.

#Falu, pletyka, lakóhely,
2022. márc. 15. 14:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen szinten ez nem normális, főleg hogy újonnan költöztetek oda, oké hogy vszinű ismerték a nagyszülőket, de szerintem akkor is túlzás, legalább is nálunk közel sincs így.

Viszont nem igen tudsz csinálni semmit, ha erélyesen szólsz akkor az a baj, ha nem akkor az... :)

2022. márc. 15. 21:05
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Megértem ha nem akarod eladod, de ez több mint hülye emberek, ez egy teljes mérgező környezet
2022. márc. 15. 21:07
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez ilyen! Költözz Pestre ott lőtéri kutyát nem érdekli mit hol kivel hányszor csinálsz.
2022. márc. 15. 22:47
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Húzd körbe náddal a kerítést, zárd a kaput, ha az utcán leszólítanak, most nem érsz rá, bocsi. Gyorsan le fog állni a nyaggatás, de számíts rá, hogy meglesz a véleményük.

(Családban volt ilyen, nagybátyámék kapták a szülői házat, leköltöztek. Ő alapból nagyon magának való, nem áll szóba senkivel, a kerítést ők is befedték. A mamám régi barátnője, amíg élt, mindig anyámnak panaszkodott telefonon, hogy milyen bunkó nagybátyám, hogy nem áll szóba a szomszédokkal, pedig őőőők csak jót akarnak.

Szóval békén hagyták, de a szájára vette a falu.)

2022. márc. 16. 09:55
 15/15 anonim ***** válasza:

A legjobb ha alkalmazkodsz mert a falu ilyen. Kis közösség, az emberek ismerik egymást és kiváncsiak hogy kivel mi történik. Városon azert nem nagy dolog az hogy XY hol dolgozik mert senki nem ismeri es nincs semmi osszekottetésük tehát kitudja hogy kinek a kije a Szabó Joska vagy a Kiss Anna.

Falun viszont sok a tosgyokeres, nem annyira cserelodik a lakossag mint varoson. Az en szulofalumban is vannak pestiek akik ott örököltek hazat es oda is költöztek.

Ha nem vagy társasági ember akkor nehéz mert a faluban sokan vannak akik eljárnak valami közösségbe, pl neptanc, foci, kezmuves kor, nyugdijas klub, muvhazban eloadasok, baba-mama klub, énekkar, tornázás, stb.

2022. márc. 20. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!