Mezőkövesd milyen hely? Milyen ott élni?
Hát,van néhány kft,tesco,lidl,Zsóri fürdő,reumakórház,gimnázium ,középiskola,4 általános iskola,óvodák,tanuszoda.
Kínai áruházak,kisebb boltok.
Szórakozni a Movie Club.Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Én utálok itt élni. Egyre több a cigány. A jó környékekre is betelepednek. Nem rég lef0sták a házam falát. Jó volt feltakarítani. A legputrisabb környékek amúgy az Ádám, György utca, Alkotmány út vége/abból nyíló kis utcák. Sok a kóbor nagy kutya. Egyszer már megtámadtak biciklizés közben a fő utcán.
Közlekedés olyan, hogy a főtéri zebráknál direkt felgyorsítanak az autósok és nem engedik át a gyalogost. A biciklisek lazán kivágnak a kocsik elé az utakon, mert kirakják a kezüket 'oszt jóvanaz. Hátra se néznek,ha elütik őket csodálkoznak. A járdán is imádnak 1 centire száguldozni a gyalogosok mellett,hátha fellökik őket. Buszsofőrök többsége nem szeret jegyet adni. A pénzt elveszik, max 100 ft-tal kevesebbet és szevasz. Ha kérsz jegyet akkor süketet játszanak. Távolsági busz kisebb környékbeli falvakba néha 1 órát is késik vagy nem jön (jártam már így). Vonattal nem volt még gondom.
Szerintem is elég falusias. Pletykásak, kíváncsiak az emberek nagyon.
Lassan 20 éve élek itt,de egyre rosszabb. Az emberek(főleg a nagy matyók),nem változtak,az életkörülmények egyre rosszabbak.
Van a szép fő utca,meg a stadion,és ennyi. Ezektől pár száz méterre szemét,gaz,bűz. Főleg a "nagy"templom mögötti részen. Vannak látványberuházások,amikből sokat lehet az"elitnek"lopni,majd verik a mellüket,hogy ezt is megcsináltuk. A kormánypárt propagandája még a csapból is folyik.
Télen hóeltakarítás nincs,csak a Fő utcán,meg a templom parkolóiban.Persze a "közeli" vállalkozó ezért is zsebre rakja a pénzt.
Sok tősgyökeres matyót ismerek-tisztelet a kivételnek-arrogánsak,kíváncsiak,nagyképűek,azt gondolják,ők sz@rták a spanyol viaszt. Egyre több a kissebségi,rendőrség néhány helyre még autóval se mer bemenni. Kreszt nem ismerik,azt a "Mezőkövesd" táblánál el kell felejteni!
Röviden ennyi. Ha egyéb körülmények engednék,én már elhúztam volna innen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!