Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Akik külföldre menekültek,...

Akik külföldre menekültek, hogy tervezte meg?

Figyelt kérdés
Történet röviden annyi, hogy van egy tűrhető munkahelyem, van saját házam is, de elegem van az országból. Az egészségügyi ellátás, bármilyen ügyintézés, minden szar ebben az országban. Hányingerem van az egésztől. Jelenleg idős nagyszülők segítése miatt még nem tudok elmenni, de sajnos egészségügyi állapotuk miatt szembesülök azzal, hogy itt csak meghalni lehet. A háziorvos évek óta nem látja őket, a kórház elküldi a vizsgálatról, hátfájását hónapok óta nem kezelik. (Vagy postcovid, vagy tüdődaganat...) Nem tudunk kihez fordulni. Mindig időpont, ami több hónap, kapcsolataim kihasználva, illetve magánba sikerül minimálisra csökkenti, de nincs mindenhol ismerős. Egyszóval belefáradtam az országba. Eldöntöttem, hogy elmenekülök. Angolul tudok, illetve alap szinten németül is. Legszimpatikusabb ország Svájc, USA, vagy Egyesült Királyság. Van kb 5 millió forint megtakarításom, illetve kb 10 milliót fogok örökölni, plusz egy házat, remélhetőleg minél később. A két ház ára kb 70 millió, de azt nem akarom eladni. Ha a nagyszülők nem lesznek, akkor amúgy is váltani kéne, mert itt minden rájuk emlékeztet majd. Hogy készüljek jó előre a költözésre? Milyen jó tanácsokat tudtok adni? Döntésemmel párom is egyetért. Gyereket már nem szeretnénk ebbe a nyomorult putri országba.
2022. febr. 17. 12:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
86%
Ha UK,-be jössz, meg fogsz lepődni az egészségügy színvonalán. Meg a házakén. És nem kellemesen.
2022. febr. 17. 13:02
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Mi úgy kezdtünk bele, hogy egy gyerekkori barátom élt itt, ugyanúgy tartottuk a kapcsolatot, és ő mondta mindig, hogy menjünk mi is, jobb az élet.

A korona miatt nekünk is nehezebb lett, és bele is fáradtunk. A lakóhelyünk felkapott lett, megugrottak az ingatlanárak. Gondoltuk, most kell lépni. Kiadni nem akartuk, túl sok macera.

Eladtuk a házat, kisebb hiteleinket kinulláztuk, eladtunk minden értékest, a többit elajándékoztuk. Azzal indultunk, ami egy autóba befér. Első este a barátunknál aludtunk. Másnap már albérletet néztünk. Kifizettünk a kaución felül 6 hónapot előre, úgyhogy simán kiadták. Másnap már ott aludtunk. Matracon. Cuccok a bőröndben. Hát érdekes volt... Elsőre mi a gyerekeknek intéztük a sulit, ovit, de ez titeket még nem érint. Meg persze a hivatalok: lakcímbejelntő, háziorvos, stb. Utána bementem a munkaerőközvetítőhöz. Két nappal később kezemben volt a szerződés.

Ennyi.

Amit egyedül nem tudtunk megoldani, arra kértünk a neten segítséget. Facebookon könnyű megtalálni a helyi csoportokat. Nem számítottunk rá, de elég sok magyar(ul beszélő) ember van a környéken.

2022. febr. 17. 13:12
 3/16 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, mi a szakmád / végzettséged? Egyik ország sem fogad "csak úgy" bárkit...

a brexit óta Angliába se lehet már átcuccolni gondolomformán... hogy majd találsz ott valami munkát.

2022. febr. 17. 13:16
 4/16 anonim ***** válasza:
76%

Európa második legszegényebb országa vagyunk… konkrétan bárhova is mész, jobb sorod lesz mint itthon.

Lehet hogy Svájcba jobb életszínvonalad lesz mint mondjuk Olaszországban, de ha választani kell akkor 1000x Olaszország vagy Spanyolország vagy akármi.

2022. febr. 17. 13:40
 5/16 anonim ***** válasza:
92%

Először is egyet értek azzal hogy ez az ország egy rakás szart sem ér, és felesleges itt maradni.

A másik az hogy szerintem már van elég megtakarításod ahhoz, hogy valahol új életet kezdj, vagy ha nem is teljesen újat, de legalább ki tudod próbálni magad. Egyébként a nővérem úgy ment el hogy közgazdász volt itthon, ilyen szaros 300 ezreket keresett, és közben jelentkezett Hollandiába egy melóra (szintén közgazdász) céghez a Bayer-hez és fogta magát és amikor felvették gondolkodás nélkül igent mondott, adtak neki egy lakást amiben egyedül is élhet, de már 3 éve kint van 750-800 ezret keres nettó, soha nem jönne vissza Orbániába.

Szóval annyira nem kell tökölni.

2022. febr. 17. 13:45
 6/16 A kérdező kommentje:
Nem szeretem a meleget, ezért keresek hűvösebb országot. Érettségim van, illetve egyetemi végzettségem, de azt kint semmire sem tudom használni. Van C jogsim, így munka nem akadály. Párom eü-s végzettséggel rendelkezik, de nem dolgozik benne, illetve másodállásban, magán vizsgálatokhoz asszisztált, de hamar elhagyta az állami "egészségügyet", mert bármelyik boltban fele annyi munkával, stresszel, tiszta körülmények között ugyan annyit keres helyben. És nem vezénylik sehova. Ő már akkor ment volna, csak nagyszülők miatt nem mentünk. Felvetődött, hogy jöjjenek ők is, de ragaszkodnak a sajáthoz. Sosem tartottak vissza, de kötelességemnek érzem segíteni őket, ahogy ők is segítettek engem, míg rájuk voltam utalva. Sajnos senkit nem ismerek, aki külföldön él, vannak ugyan rokonok szerte a világban, de csak hallomásból tudom.
2022. febr. 17. 13:57
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Eü, végzettségre az angolok adnak vízumot. De ha neked ilyen nincs, és nem vagytok házasok, akkor az problémás lehet..
2022. febr. 17. 13:59
 8/16 anonim ***** válasza:
19%
Nyelvtudásotok?
2022. febr. 17. 13:59
 9/16 A kérdező kommentje:
Azon ne múljon, összeházasodunk. Akár itthon is. Én jól beszélek angolul és németül is megértem amit mondanak. Páromnak is megy az angol úgy ahogy.
2022. febr. 17. 14:15
 10/16 anonim ***** válasza:
94%
9: de legalább már megnéztétek a kiszemelt országoknál, hogy adnak-e egyáltalán munkavállalási vízumot? És milyen feltételekkel?
2022. febr. 17. 14:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!