Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mi lenne a megoldás?

Mi lenne a megoldás?

Figyelt kérdés

Kertes házas részén élünk, nemrég megvették a mellettünk lévő házat, ami eddig nyaralóként funkcionált.

Van egy nagytestű kutyánk, aki ugat, ha éjszaka elmegy valaki a házunk előtt, vagy megjelenik egy sün, esetleg valaki kutyát sétáltat, vagy egyedül sétál (igen, éjszaka, nem gyakran, de előfordul).

A szomszédok egy fiatal család, másfél éves kisgyerekkel és az asszony nemsokára megszüli a következőt. Az elmúlt két hétben többször szóltak, hogy ugatott a kutyánk, emiatt a fiuk és a terhes csajszi felébredt és nem tudtak visszaaludni, illetve a nő meghúzta a derekát mert emelnie kellett a gyereket hogy megnyugodjon.

Szerintük vagy nem sétáltatjuk eleget (minden nap sétál, amit ők is látnak), vagy fázik a kutya és ez a baja (szigetelt háza van, juhászkutya, majdnem ötven kiló, vastag bundával). Azt akarják hogy zárjuk be, vagy adjunk rá ugatás gátló nyakörvet.

Előbbit nem tudjuk megoldani, a kutya nem marad meg zárt térben (próbáltuk), utóbbitól én idegenkedek.

Amikor én voltam terhes, kb félidőtől hallgattam napi 10 órában a házuk felújításával járó zajokat, meg szagoltam a teraszukra égetett kátrány szagát napokig. Akkor fejezték be, mikor a mi fiunk kb 2 hónapos volt, szóval legalább fél évig tartott. Az asszony a kisfiúval addig elutazott, szóval őket nem zavarta. Mi nem szóltunk, ezzel jár egy építkezés, de úgy gondolom, a kutya meg azzal jár hogy néha ugat. Mi nagyon ritkán ébredünk fel rá, a most fél éves fiunk soha.

Szerintetek mi lehet a jó megoldás? Nem szeretnénk rosszban lenni, mert amúgy kedves család, de nem értek egyet velük.

2021. dec. 13. 14:48
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
#10 egy szóval sem mondtam hogy biztonsági okokból van kint a kutya. Korábbi kommentemből szerintem tisztán kiderül hogy nem marad meg zárt térben. De kösz az "építő" hozzászólást.
2021. dec. 15. 19:04
 12/14 anonim ***** válasza:
62%

Ha kib*szod oda és ott van mindene persze,hogy nem akar bent lenni.Mert nincs hozzád szokva,nem tartozik hozzád,ráadásul az hogy szökőévente egyszer beviszed még nem beszoktatás..

Eddig mindig ki volt zavarva,és nem mehetett be,persze hogy nem egyértelmű neki ha egyszer csak bekerül a házba,hogy miért van ott..

Az csak egy kerti dísz hosszú évek óta amit etetni kell és bosszanthatja a szomszédokat.

Ők is túloznak alighanem,de tény ami tény teljesen értelmetlen,hogy valaki kutyát tartson,ha csak arra kell hogy kint ugasson.Már pedig ha nem arra kellene csak nem kint ugatna.Meg az "engem nem zavar akkor őt se zavarja" gondolkozás mód is mindig társul mellé,na meg a "a kutya ugat,ahogy a macska nyávog" elv.

Ja,csak nem feleslegesen és nem mindenre kéne.

Mert amikor kezded azzal,hogy csak a járókelőkre ugat,meg csak a kutyáktól kezd örjöngeni,ja meg amúgy a süni meg az egyéb zajok is meg zavarják akkor teljesen egyértelmű,hogy egész esti ugatásról van szó.

Felveri a többi kutyát,vagy épp a többi kutya őt,mire lenyugszik jön valaki arra,mire megint megnyugodna minden dög megint van valami..

Ennek annyira k*rvára semmi értelme,kb kitesztek valamit aminek ha megunják a zaját akkor elteszik láb alól.Ezek nem társállatok,hanem díszek,bio riasztók..

2021. dec. 17. 10:47
 13/14 A kérdező kommentje:
Akkor csak abban az esetben számít társnak a kutya, ha bent van? Nem értek egyet veled. De mindegy is, azóta szerencsére nem ugatott, úgy tűnik helyreáll a rend.
2021. dec. 21. 12:10
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
F*sza társ vagy te annak a kutyának,kiteszed oda vegetálni azt had bosszantsa a szomszédokat addig se kell vele foglalkozni. :D
2021. dec. 21. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!