Veszprém megyében sok a roma?
Vagy vannak olyan helyek ahol "koncentrálódnak"?
Viszonylag sok vagy inkább kevés van a megyében?
Berhida, Hajmáskér, Devecser
Ezeken a településeken tuti hogy sokan vannak.
#3:
Akkor miért áll olyan szinten a többségük szellemileg, mint egy Australopithecus, te nagyon okos?
A "sok" attól függ, hogy mihez képest. Van pár falu + Devecser, ahol nagyobb a számuk (Devecserben ez kb 10-12%), viszont a megye teljes lakosságának a 2%-át sem érik el összesen.
A szomszédos Zala megyében kb 6% az arányuk az összlakosságban, Somogy meg Baranya megyében is jóval több a cigány. Fejér megyében szintén. Vas meg GYMS megyébe kb ugyanolyan a helyzet mint Veszprémben.
Kelet-Magyarországhoz viszonyítva Veszprém megyében nagyon minimális a cigányok aránya, és ezek sem annyira balhésak, mint a borsodiak vagy szabolcsiak.
Debrecen is elég drága, meg Fehérvár és Győr.
Fehérvár még kicsit drágább is lakások szempontjából.
Veszprémi vagyok.
Amúgy Sümeg,Berhida, Hajmáskér, Devecser, Pápa?
Itt vannak többen.
Veszprémi vagyok. Hajmáskér egy ciganygettó, de ott is inkább a Jókai ltp, Berhidán szintén. Devecseren is vannak, de az nem olyan vészes.
De ezeket a "gettó" kat ne úgy értsd, hogy beteszed oda a lábad, és megölnek, voltam már ott többször is... Inkább ott az van, hogy könnyen átverhetnek, kóduló cigók, füves/drogos cigók, kisgyerekek már cigiznek és bsznak.
Maga Veszprém városban viszont nagyon kevés a cigány. 90-es években kitelepítették őket Hajmáskérre.
Régen állítólag A Jókai, Toborzó, Deák voltak az úgynevezett cigány utcák a városban.
Meg a vár környéke.
Dózsa.
De már
Állítólag ott sincs sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!