Mit tanácsoltok egy örjöngő, üvöltöző szomszéddal szemben?
Huh, ezt annyira sajnálom. Mi is így jártunk sok évvel ezelőtt. Anyunak sikerült egy gyönyörű kis lakást venni a közelünkben, és a felette lakó skizofrén pár évekig ellehetetlenitette a normális életet anyunak.
Néha elvitettem őket a rendőrségen keresztül a pszichiatriara, pár hétig, hónapig nyugi volt, majd kezdődött elölről minden. Sajnos a halálukig nem oldódott meg, azóta más, normális lakók élnek a lakásban.
Sajnos ötletem nincs, de kitartás.
Addig kell hívni a rendőrséget, amíg nincs csend. Ha ez napjában 10x történik, akkor annyiszor.
A kiabálásra nem jönnek ki, de ha dulakodás van, arra kötelességük intézkedni. Ha 5 perc után újra akció van, akkor újra hívod őket.
A kényszerkijelentés akkor működik, ha nem lakik ott. Illetve ha így nyilatkoznak a szülők, de gondolom nem akarnak a hatóságnak hazudni.
Viszont távoltartási végzést lehet kérni ellene, és ha nem lakik ott, ki is lehet jelenteni:
Mellettünk egy drogos fiatal pár él, akik rendszeresen bedrogozva ordíbáltak, veszekedtek egymással. Soha semmi nem hatott rájuk. Ha átdörömböltünk, szó szerint neki estek a falnak, és mindent hozzávágtak ami a kezükbe került. Ha átmentünk akkor hiába könyörögtük, fenyegetőztünk semmit. Még nekik állt feljebb. Rendőrt hiába hívtunk. A válaszuk az volt, hogy ez nem rendőrségi ügy. Szokjam meg, vagy költözzek el. Volt, hogy elkaptam én a csajt amikor félig józan állapotban volt, és közöltem vele, hogy ha mégegyszer éjszaka a tombolásukra ébredek, átmegyek, addig verem a képét amíg mozog. Kapaszkodj meg. A rendőr kijött, és szóbeli figyelmeztetést kaptam mert fenyegetőztem. Csak lestem. Majd kaptam egy tanácsot. Ami bevált eddig.
Azt tanácsolták, hogyha újabb drogos állapotban tombolnak, hívjam a rendőröket, hogy úgy hallom a szomszédban családi erőszak van folyamatban, mert a nő az életéért könyörög, hallani, hogy a pasija veri, fenyegeti. Még 5 perc sem telt el, kijöttek. Persze ők meg drogos állapotban a rendőrökbe is belekötöttek. Vagy 5 alkalommal hívtam ki a rendőröket családi erőszak gyanúja miatt. A végén az önkormányzat kötelezte a csávót, hogy költözzön el. Rendőrök várták míg elköltözött. Sajnos 2 hónappal később a nő visszafogadta. De eddig minden nyugis. Visszafogták magukat. Többen mondták, hogy ha családon belüli erőszakról teszel jelentést akkor ki kell jönniük a rendőröknek. Minél többször jönnek ki a végén döntést hoznak.
6-nak.
Igen, nekem áll feljebb amikor minden nap hajnalban kelek, mert dolgoznom kell, és a szomszéd minden nap őrjöng. Csak közlöm: Falrúgdosás, dörömbölés náluk mindennapos volt. Drogos állapotukban annyiszor fenyegettek, hogy átvágjám a torkomat, hogy igenis nekem áll feljebb ha elfogy a türelmem, és hajnali 3 órakor rájuk rúgom az ajtót. Nehogy már azoknak álljon a világ akik nem dolgoznak, nem hasznosak a társadalomnak, akiknek a segélyét én , és azok fizetik akik becsülettel dolgoznak. Én személy szerint az összes drogostól, alkoholistától megvonnám a támogatásokat, és zavarnám el őket nyáron utca sepregetésre, vagy télen havat lapátolásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!