Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Kanadába megyek egyetemre. Mi...

Kanadába megyek egyetemre. Mi az amit mindenképp megkéne tennem mielőtt elhagyom magyarországot ? 19F

Figyelt kérdés
Bonyolult a szitu, de végül csak sikerült :D Tanácsoltok valamit ?

2021. okt. 4. 20:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
77%
#6os Nagyon osztom!:D Sok sikert kérdező és jó élményeket!☺ Sajnos a kérdéshez nem tudok hozzátenni,csak érdekelt:(
2021. okt. 4. 22:04
 12/19 anonim ***** válasza:
81%
Mondjuk nem flexelni,mint minden második csaj aki kiment,visszajött hogy megoszthassa az élményeit hogy már nem is érti mit beszélnek a magyarok meg stb...
2021. okt. 4. 22:21
 13/19 anonim ***** válasza:
89%
Elvesziteni a szuzesseged
2021. okt. 5. 00:55
 14/19 anonim ***** válasza:
78%

"Úgy se fogok már magyarul beszélni. Amúgy meg ösztöndíjjal megyek :P"

Ahogy gondolod. Bár hozzáteszem én csak külföldön (Anglia) tanulva jöttem rá most másodévesként hogy Magyarországon szeretném majd folytatni. Megláttam benne a fantáziát, hogy mit csináljak. 😎

A kanadai konyhát nem ismerem, de angolszász országból kiindulva jó sok eltehető kaját vigyél, mert ha olyan mint az angol koszt, akkor keserves lesz az átállás.

Térképet előre szedj le mobilra, rengetegszer segített. A maps.me nekem alapvetően bejött; bár ízlés dolga.

Valamilyen könyvet szintén javasolnék kivinni, magyar nyelvűt, mert nekem legalábbis jól jött néha leülni és olvasni. Arra vigyázz, hogyha nagyon beakrasz illeszkedni, és hirtelen "most kanadai/angol leszek" felkiáltással belevágsz, csúnyán koppanhatsz. (Még időben rájöttem szerencsére. Nem hittem el én sem, de tényleg könnyen kiégsz benne lelkileg.)

Ha valamit nem értesz a tananyagban, dobd be a "nem angol az anyanyelvem" kártyát. Mindig bejön, és hülyének se néznek, miközben extra segítséget kapsz.

Ha bajba keveredsz (megszivattál valakit és rájön), erős magyar akcentussal add a hülyét. Az angol anyanyelvűek nem nagyon tanulnak nyelveket, megszokták h mindenki beszéli, nem is nagyon tudnak mit kezdeni vele.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

Érezd jól magad!

19/L

UI: És ne legyen olyan elcseszett alvásciklusod mint nekem, hogy hajnali 2kor is gyakorizol...

2021. okt. 5. 03:00
 15/19 anonim ***** válasza:
74%
Hát szerintem rossz döntés, és úgy is vissza fogsz jönni. Kivéve persze ha nem vagy igazi magyar. Itt is vannak kiváló egyetemek és nagyon jó lehetőségek. Én is corvinus ra járok, soha ennyi ösztöndíjam és lehetőségem nem volt még.
2021. okt. 6. 08:06
 16/19 anonim ***** válasza:
0%
Igazi magyar nincs már.
2021. okt. 6. 14:05
 17/19 anonim ***** válasza:
84%
#15.: És ezt ki kérdezte?
2021. okt. 6. 15:29
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
Aki a vilagra öllött...
2021. okt. 6. 18:32
 19/19 anonim ***** válasza:
58%
Most akkor Kanada vagy Finnország?
2021. nov. 5. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!