Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A felső szomszéd minden nap...

A felső szomszéd minden nap (szombat és vasárnap is) reggel 6-kor már fent van és pakol, takarít. Ez belefér még a panel életbe vagy szerintetek is túl sok és lehetne szólni neki emiatt?

Figyelt kérdés

Panelben lakunk. Kb. egy éve van egy egyetemista felső szomszédunk, aki pár havonta egyszer bulizik, akkor 11-12 óráig zenét hallgatnak meg itt készülődnek, zajonganak, de igazából nincs vele baj. Én is voltam egyetemista, oké, fiatalság, ezzel jár. Amúgy esténként vagy délután, mikor pihennénk, nem üvöltet zenét, nem néz nagy hangerőn TV-t. Abban az idősávban csendben van.

De minden nap korán fent van és nem tudom, mit csinál.... Szerintem takarít. Reggel 6-kor arra kelek fel, hogy mászkál egyik szobából a másikba, pakol (csak tudnám hogy mit pakol reggeli 6-kor minden egyes nap?!), néha 10 percekig folyatja a vizet. De olyan is volt, hogy hajnal 3-kor elindította a mosógépet.

Szerintem ilyen mániás vagy kényszeres lehet, nem tudok másra gondolni. Ki más pakol meg takarít hajnal 6-kor?

Próbáltunk már beszélni vele, a mosógépért elnézést kért. Amikor buliztak és még éjfélkor is itt vihancoltak, felmentünk, mondta, elnézést, már indulnak.

De azzal fel lehet hozzá menni, hogy légyszi ne nagyon mozgolódj már reggel 6-8 között hétvégén? Nem tudnál csendben lenni, mert mi aludnánk, de minden lehallatszik? Végülis nem barkácsol vagy flexel, de komolyan nagyon zavaró. Jogunk van ilyesmi miatt szólni neki?

2021. okt. 3. 10:10
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
91%
Ezek bizony a normál életvitellel járó zajok. Járkálásért, pakolásért nem szólhatsz, szerintem. Fúrni, kalapálni nem lehet ilyenkor. Mosógép, porszívó miatt szólhatsz. Sajnos a panelekben nagy az áthallás, a beton vezeti a hangot. Ez van. Füldugó.
2021. okt. 4. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!