Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szobatársam pasija állandóan...

Szobatársam pasija állandóan nálunk van. Mit tudnék csinálni?

Figyelt kérdés

3an vagyunk egy nem túl nagy koliszobában. Eddig nyugis szoba volt, de az új szobatársunkkal ez teljesen megváltozott. Volt, hogy arra mentem haza egy hosszú nap után, hogy vagy 6 random ember van a szobánkban.

Biztos, hogy velem is baj van, de én szeretem a nyugit. Ha társasági életre vágyok, azt máshol csinálom, a szoba az elvonulás helye számomra. Mivel sokszor elég húzós az órarendem, esetleg éjszakai ügyletet vállalok, így másnap akár megpróbálnék lefeküdni 8-9 körül, hogy kicsit behozzam a kiesést, de a szobatársam pasija akkor jelenik meg.

Ő zavar igazán. A többiek, akik néha a szobánkban vannak észreveszik magukat, nincsenek állandóan itt. De ez a fiú szinte minden reggel és este megjelenik. A személyiség pedig számomra nagyon ellenszenves. Nem igazán tudunk 2 értelmes mondatot váltani egymással, úgymond nem vagyunk azonos hullámhosszon. Emellett a szobatársunkkal (a barátnőjével) is van, hogy rendkívül undorítóan beszél sokszor (ordibálva cseszegeti, hogy mit csinál a csaj). Plusz felém is van, hogy megjegyzéseket tesz (pl. hosszú nap után megkapni, hogy szarul is nézek ki)

Engem rendkívül feszélyez, hogy pizsiben kell járkálnom előtte, nem tudok kényelmesen elleni a saját térfelemen. Engem zavar, hogy smink nélkül, melltartó nélkül, laza ruhában vagyok egy nagyjából idegen előtt. Van, hogy úgy tanulnék, hogy az ágyamon hason elfeküdnék. Számomra ebben a "pózban" van egy kis intimség, így nem tudom úgy csinálni, hogy átjáróház a szobánk.

Számomra a saját ágyam kicsit szent, próbálom "sterilen" kezelni. Átgondolom, hogy milyen ruhában vagyok, így melyik részére ülhetek le, mit dobhatok rá. (Van rajta ágytakaró, de azt se akarom az utcai cuccommal összepiszkolni) Olyan még nem volt, hogy láttam volna, hogy az én ágyamon terül el. De a 3. szobatársunkról mikor tudta, hogy nem lesz még egy ideig simán arra az ágyra fészkelte be magát, a cuccait meg már simán ledobta az ágyára úgy is, hogy a csaj bent volt.

3. szobatársunkkal beszélgettem, őt is zavarja a csávó. Múltkor is kijött a zuhany alól és bent volt a srác a szobában, eléggé zavarta. De ő kifele jópofizik a sráccal, viszont belül sokszor jobban zavarja a dolog, mint engem. Szerintem az én arcomon legtöbbször kint van, hogy mit gondolok.

Amúgy a fiúnak a közelben van albérlete. A csaj nem akar annyit fizetni a lakhatásért, de attól még járhatnának oda is együtt lenni. Amikor erről volt szó, akkor úgy jelezgettem, hogy inkább lehetnének ott együtt.

Félek szóvá tenni ezt a csajnak. Lehet, hogy utána nem fog ide járni a csávó, de a csaj megharagszik rám. Vagy továbbra is ide fog járni, csak ellenséges lesz velem a fiú.

2021. szept. 27. 08:44
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
97%

Nálunk koliban is max úgy tartózkodhatott vendég, ha minden lakótárs beleegyezett. Az ottalvást előre be kellett jelenteni. Ha ennek ellenére valaki gyökér volt, és lakótársakkal szembement, elküldték. Voltak ott is ellenőrzések - takarítási rend, tartjuk-e.

És bizony szólni kell. Nem mindenki lát tovább a saját kis igényein túl, sok a szociálisan analfabéta. Ha nem nyitjátok ki a szátokat, addig folytatják, ameddig tehetik.

2021. szept. 27. 09:35
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

SZE házirendjében ez van:

"A kollégisták vendégeiket naponta 6:00 és 22:30 óra között fogadhatják. A vendég köteles betartani a kollégium házirendjét, ezért a vendégfogadó kollégista felel, ugyanúgy, ahogy a vendég által okozott anyagi károkért is.

A kollégiumban másokat tanulásban és pihenésben akadályozni, hangoskodni,

nyugalmat zavaró berendezéseket használni tilos, fokozottan a vizsgaidőszakban.Reggel 6 órától este 22 óráig a szabály harmadszori megszegése (azaz három szóbeli figyelmeztetés) esetén azonnali 5 kollégiumi pont kerül levonásra vagy fegyelmi eljárás

indítható."

Ha van ilyen ott is (márpedig tuti van), akkor a Kollégiumi Bizottsághoz kell fordulni panasszal, miután utoljára figyelmeztetted a szobatársad. A másik szobatárs lesz a tanú. Vagy alkalmazkodik, vagy kizárják.

2021. szept. 27. 09:39
 13/32 anonim ***** válasza:
68%
Ha semmi nem válik be hát, akkor neked is oda kell szervezni másokat, vagy hangoskodnod kéne. Hangos telefonálás olyan baráttal, rokonnal akiről tudod hogy sokat tud beszélni a semmiről :) Kihangosítva jó hangosan :) Hangosa zenét hallgatsz, neked most ehhez van kedved :)
2021. szept. 27. 09:42
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Akkor tényleg elég szabad, a mi egyetemünkön még vendég se mehet fel a szobába, csak aki ott lakik.
2021. szept. 27. 09:51
 15/32 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"Lehet, hogy utána nem fog ide járni a csávó, de a csaj megharagszik rám."

És akkor mi van?

2021. szept. 27. 09:51
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
Simán. Ha szép szóra nem hallgatnak, mielőtt bementek a szobába, ilyen hangos elszólások, hogy "Szerinted d.gnak már?", ha zuhanyból mennél öltözni, nem kell szépen, de jelezni, hogy öregem, én vagyok otthon, lehet innen eltűnni. Öltöznék! Egy kitartó filmmaratont vagy valamit tartani, aminek a zaja őket is zavarhatja, és mivel a te ágyadon nézitek a másik csajjal, oda nem tud a pasi meg a másik becsatlakozni. És nagyon sokat ott lenni, ne legyen lehetőségük kettesben lenne. Videótelefonálni anyuékkal vagy bárkivel, nyugodtan elmondani, hogy megint itt van, mint mindig, bár érdekes, hogy hivatalosan nem lakó...
2021. szept. 27. 09:54
 17/32 A kérdező kommentje:

Nem szeretnék ellenháborút ellenük indítani, leginkább azért, mert nincs rá időm, energiám.

""Lehet, hogy utána nem fog ide járni a csávó, de a csaj megharagszik rám."

És akkor mi van?"

Szeretném, ha végre kibírnánk 1 évet normálisan. A másik lány a barátom és mindig kapunk egy harmadik lányt. Már 2x volt olyan évünk, hogy gyomorgörccsel mentünk az utcán, ha megláttuk, hogy ég a villany a szobában. Egyetemi ideg mellett nem jó egy negatív hangulatba "hazaérni", olyanhoz "hazamenni", aki mellett ha elmész az utcán nem köszön vissza, azért mert megsértődött, hogy nem hagyjuk délig aludni azzal, hogy reggel kinyitjuk az ajtót, amikor mi elindulunk.

Plusz ha neki megtiltjuk, akkor lehet, ha mi kérünk tőle valamit, akkor ott fog ellent mondani.

2021. szept. 27. 10:08
 18/32 anonim ***** válasza:
89%
Máris vesztettél, mert mulya vagy. Élve felfal az új lakó és a pasija, mert nem mersz konfrontálódni.
2021. szept. 27. 10:12
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Màr most is gyomorgörccsel mész haza, hogy vajon ott van e a srác, mégis mi változna..? Esetleg lenne egy nyugis szobátok.
2021. szept. 27. 10:13
 20/32 anonim ***** válasza:
87%
Hát ha nem akartok tenni ellene, akkor tűrjétek.
2021. szept. 27. 10:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!