Felétek milyen fajta közvilágítás van? Mennyire vagytok megelégedve vele?
Hála a jó égnek a klasszikus sárga. Imádom, nagyon hangulatos, igazi "utcalámpa feeling". Egy-két oszlopon fehér fénycső van, illetve néhol LED. Utóbbi nem rossz, a fénycső viszont szar.
(Bp. IV. ker)
Nálunk a többsávos úton LED, de nem a NER-es, hanem normális, szép erős fénye van és még csak nem is rideg fehér.
A nátriumlámpa irritál engem, örülök, hogy lecserélték.
Az egyik környezetemben régi fajta, de tök hiányos, vannak részek, ahol sötét van.
A másik környezetem Bp., ott is ez van...
"sárga hagyományos"
Hát ez az, volt tán a Ludas Matyinak az a mottója, hogy egy újszülöttnek minden vicc új. Nekem a sárga az még az "új"-ak egyike, mert emlékszem rá, mikor bevezették. :D Akkor még volt egy olyan elképzelés is, hogy csak a gyalogátkelőhelyeket világítják meg velük. Egyik barátomnak volt ez újítási javaslata, de a főváros vezetése elutasította. Aztán ez a módszer egyszercsak megjelent a Balaton parti településeken. :) Mert hivatalos szervnek elcapcarázni más tulajdonát, az akkor is szokás volt.
A fura az volt, hogy a fénycső (régi értelemben) világításról itthon mindenki elkönyvelte, hogy az rossz, tele van hibalehetőséggel, miután bárhová ment az ember, az iskolába, egy hivatalba, valami mindig villogott, zúgott, fele sötét volt, stb. A tűzesetekről nem is beszélve, a tűzoltóknak volt erre két körlevelük is. :D És akkoriban voltam egy buszos társasúton, ami átszelte Ausztria egy részét, és csodálkozva néztem a falvakban, hogy minden fénycső mindegyik armatúrában világít. :) Még fénycsövet, armatúrát, gyújtót, fojtót sem tudtunk gyártani a hetvenesekben. :D
Úgy 1980 körülről beszélek.
"Milyen közvilágítás van nálatok?"
Kb. semmilyen, alig pislákol néhány lámpa.
Baromi veszélyes így közlekedni.
dél-Pest
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!