Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Maradnátok az albérletben...

Maradnátok az albérletben online oktatás esetén is vagy sem?

Figyelt kérdés

Az egyetem miatt most mindenképpen ki kellett vennünk egy lakást, nem volt más választás (ingázni nem tudtam volna, koliba pedig nem vettek fel). Viszont már most mindenki az online oktatásról beszél, hogy ekkor állunk át, akkor állunk át stb., vannak online teams csoportjaink, a jövő héttől már a maszk is kötelező… úgyhogy nem lepődnék meg rajta, ha valóban át is állnánk majd a távoktatásra.

Nagyon vártam, hogy megkezdődjön a jelenléti oktatás és visszaköltözzek az egyetem városába, viszont ha ismét online oktatás lesz (és esetleg ugyanúgy jönnek a lezárások, korlátozások is vele együtt), akkor igazából már nem nagyon lenne miért maradnom. Mármint online oktatás esetében az egyetemre ugye nem kell bejárni, úgyis hazaköltöznek az egyetemi barátaim is, a lakótársammal nem vagyunk jóban (szinte nem is látom, egy szót sem beszélünk, nem tudom ő amúgy maradna-e vagy sem), ha minden bezár vagy korlátozások lesznek akkor még egyedül se fogok elmenni kávézni, moziba stb. maximum ténfereghetek a városban vagy ücsöröghetek a szobámban.

Nagyon sok időt töltöttem otthon az elmúlt időszakban és már elég volt, de igazából otthon lakva is ugyanazt csinálhatnám mint az albérletben, ha nem jelenléti oktatással folytatjuk tovább. Szóval nem lenne semmiféle nyomós indok amiért maradnék, otthon legalább ott lenne a családom és a régi barátaim is, illetve nyilván nem kevés pénzről van szó… Egy éves bérleti szerződésem van, de van két havi felmondási időm, így kisebb veszteséggel tudnám majd felmondani, ha arról van szó.

Ti hogyan döntenétek?

2021. szept. 11. 11:03
 1/7 anonim ***** válasza:
83%
Én maradnék és esetleg elmennék dolgozni.
2021. szept. 11. 11:09
 2/7 anonim ***** válasza:
43%
Nem lesz online oktatás. Max hibrid, hogy bizonyos nahy előadások online lesznek.
2021. szept. 11. 11:15
 3/7 anonim ***** válasza:
Csatlakozom 1-eshez: Meg kérdés, hogy oké, hazaköltözöl, de vajon otthon tudnál-e úgy tanulni, mint az albérletben? (meg lennének-e azok a nyugodt körülmények?
2021. szept. 11. 11:44
 4/7 anonim ***** válasza:
Én tavaly ugyanebben a helyzetben voltam. Nem mentem haza, maradtam albérletben. Home office-ban dolgoztam, mellette tanultam. Nem bántam meg, 23 éves vagyok, ha belegondolok, hogy haza kellett volna költöznöm egy évre a nagyvárosból az eldugott kisvárosomba, távol a barátoktól, szerintem megbolondultam volna. Én személy szerint úgy voltam vele, hogy itt az ideje a felnőtté válásnak, ezért maradtam az albérletemben.
2021. szept. 11. 12:30
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
Na ezert van a kaucio es hatarozott ideju szerzodes. A kaucio se jar vissza es a periodus fennmarado idejere is ki kell fizetned a berleti dijat.
2021. szept. 11. 13:05
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha anyagilag megengedhetném akkor maradnék albérletben. Senki nem tudja megmondani most pontosan előre, hogy mikor is lesz, vagy egyáltalán lesz e online oktatás.

Sokan október vége, november elejére tippelik ezt az időpontot, míg mások szerint meg nem lesz. Sok minden függ a kórházak leterheltségétől, a járványadatoktól... Majd az idővel kiderül kinek lesz igaza.

2021. szept. 11. 13:22
 7/7 A kérdező kommentje:

1# Nálam a munka nem opció. Mármint az egyetem eléggé lefoglal (eddigi tapasztalataim alapján online még jobban is, mint jelenlétiben), a városban inkább csak a klasszikus diákmunkák vannak (árufeltöltés stb.) és nem kell pénzt keresnem, úgyhogy azt a kevés szabadidőmet akkor már inkább pihenésre és szórakozásra fordítom.

3# A tanulásban nem gátolna a hazaköltözés, sőt. A szüleimmel lakom, ők a nap nagy részében úgyis dolgoznak, vásárolnak stb., tehát nincsenek is otthon. Ebből a szempontból az albérlet zavaróbb, mert a lakótársam és a társasház többi lakója is zajosabb, vékonyak a falak, mászkálnak az emberek, itt van a közelben a főút stb., az otthonom sokkal csendesebb és nyugodtabb. Valamint azért otthon jobbak a körülmények mint az albérletben, mégiscsak az az otthonom, a saját szobám, a személyes tárgyaim, minden kéznél van amire szükség lehet stb., alapvetően azt szoktam meg és azt érzem magaménak. Az eddigi online félévek alatt is otthonról tanultam (akkor kolis voltam, onnan pedig ugye hazaküldtek minket).

4# Alapvetően egyetértenék ezzel és pontosan így éreztem tavaly mikor hazaküldtek a koliból, viszont igazából jobban átgondolva az én esetemben ennek nincsen semmi alapja. Mármint nekem az egyetem városában csak az egyetemről vannak barátaim, akik nem helyiek és online oktatás esetén egyből költöznének is haza. Ez az eddigi online félévek alatt is így történt, illetve most is valaki már eleve inkább az ingázást választotta. Szóval, ha ők úgyis hazaköltöznek, akkor nekem már kapásból nem is marad ott senkim és tök egyedül lennék. Ha hazaköltözök akkor viszont ott van a családom és a gyerekkori barátaim, akikkel még mindig jóban vagyunk és tartjuk a kapcsolatot. A családommal pedig jó a kapcsolatom és azt is egyértelműen elfogadták, hogy felnőttem, szóval nem szólnak bele a dolgaimba, nem kérdezősködnek stb., azt csinálok otthon is, amit szeretnék. Ebből a szempontból pl. az albérletben kellemetlenebbül érzem magam, a tulajnak még az sem tetszett mikor odébbtoltunk egy asztalt...

5# Köszi, de tudom mi van leírva a szerződésemben!

2021. szept. 11. 13:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!