Mit lehet tenni az ilyen civilizálatlan lényekkel?
A helyzet a következő: 10 emeletes panel, minden emeleten 3-3 lakás van, jobb és bal oldalt. Mi a hetediken lakunk. Kb 2 hónapja ideköltöztettek 6-7 ukrán munkást az emeletre. Na amióta itt vannak, azóta konkrétan egy nyugodt napunk nincs, de nem csak nekünk, a többi lakásban élőknek sem, sőt már a nyolcadikról is többen panaszkodtak. A legfőbb probléma, hogy naponta (nem túlzok) legalább 25-30x teljes izomból becsapják a bejárati ajtajukat, de olyan szinten, hogy én majd legurulok ijedtemben a kanapéról. Rettenetesen idegesítő. Van, hogy öt percenként ki-becsapkodják. Ott a rohadt kilincs rajta, de nem bírja a baromja megfogni és becsukni. Fogja és erőből meglöki, ami így becsapódik magától. És emellé jön, hogy teli torokból ordibálnak. Nem, nem beszélgetnek, ordibálnak. A konyha ablakuk egész nap nyitva van, a szélső lakások ablakai ráadásul egy közös “udvarba” néznek (nem tudom mi a pontos neve, talán világítóudvar) és ők nyitott ablak mellett teli torokból üvöltöznek ukránul. Mintha egy kocsmában laknánk. 80 nm a lakásunk, de nincs egy olyan pontja, ami ne zengene ezektől a b*unkóktól. Ha lesétálsz a negyedikre még ott is hallani, amikor csapkodják az ajtót vagy amikor épp a liftre várva a lépcsőházban ordibálva kommunikálnak. Többször ki akartam már menni szólni, de nem tudnak magyarul. Én meg nem tudok ukránul. Viszont múlt hét hétvégén nagyon betelt a pohár az aznapi harmincadik ajtó becsapástól és kimentem, hogy nem is tudom, rájuk üvöltsek, de addigra már a közvetlen mellettük lakó fickó kint állt, illetve egy nő is lejött a nyolcadikról és veszekedtek velük, hogy ez egy lakóközösség, tanuljanak már meg viselkedni, ne csapkodják az ajtót stb. Nyilván semmit nem értettek, de volt ott egy viszonylag kulturáltabb srác, aki legalább tudott angolul, úgyhogy vele beszéltünk, hogy mi a probléma. Ő mondta, hogy tudja, igazunk van, többször szólt már ő is nekik, de semmi haszna. Mondtam, hogy próbáljon már meg hatni rájuk, mert felháborító, amit művelnek. Fordított nekik, azok meg ott álltak ártatlan fejjel, mint akiknek sejtelmük sincs mi lehet a problémánk. Aztán mondta a srác, hogy a tulaj egyébként mindjárt jön hozzájuk és szól neki, hogy beszéljen velük. Eltelt kb 20 perc és becsengetett, hogy elvileg a tulaj beszélt velük és nem lesz probléma, megértették. Na hát a nagy fenéket. Már másnap azt hallgattuk, ahogy csapkodják a bejárati ajtót meg a szemétledobó ajtaját. Egyszerűen már idegileg kivagyunk. Nem értem mi a francért nem mennek munkásszállóba, mert ezek nem valók normális emberek közé. Nem tudunk velük kommunikálni sem sehogy, mivel nem beszélik a nyelvet. Szóltunk már a közös képviselőnek, de ő gyakorlatilag burkoltan közölte, hogy nem tud mit csinálni.
Kérdem én, normális dolog az, hogy 6-7 suttyó ellehetetleníti a többi 20-30 ember életét??! És nem tehetünk semmit?? Ez tényleg így működik? Nem tudom mit kéne még csinálnunk, hova lehetne fordulni, hogy megoldódjon a probléma. Valakinek valami tipp? Sorozatosan zavarják más nyugalmát, korán reggel, késő este is üvöltöznek, mint valami állatkert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!