Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Veszprémbe költözés Budapestről?

Veszprémbe költözés Budapestről?

Figyelt kérdés

Sziasztok. 6 éve élek Budapesten albérletben, az utóbbi 1 évben fogalmazódott meg bennem, hogy szívesen költöznék országon belül nyugatabbra. Kezd fárasztó és kimerítő lenni számomra a budapesti utazás, a távolságok, és az a mennyiségű inger amit itt egy átlagos hétköznap kapok.

Most van lehetőségem egy hasonlóan fizető munkára Veszprémben. Ahogy néztem, az albérletárak kb. azonosak a budapestiekkel, így anyagi előnyöm nem származna a költözésből. Viszont vannak fenntartásaim, mivel mindenhol azt olvasom, hallom, hogy Veszprém túl nyugodt, nincs élet, nincs szórakozási lehetőség. Azaz attól félek, hogy a költözésemmel nem a célomat érném el, hanem átesnék a ló túloldalára, és megbánnám.

Van valakinek esetleg közvetlen tapasztalata Budapestről Veszprémbe költözéssel kapcsolatban?

2021. júl. 12. 12:01
 1/8 anonim ***** válasza:
81%

Én bár nem Veszprémi vagyok ,de Veszprémben végeztem el a középiskolát, az egyetemet, és most ott is dolgozok, szóval tudok róla mesélni. Előre bocsájtom, hogy én pont elakarok menni Veszprémből, szóval lehet, hogy az egész válaszomnak negatív töltete lesz.

Egyrészt szerintem Veszprém élhetetlen, ahogyan mondtad, az albérlet árak szinte Pesti árak, viszont a fizetés az nem igazán tükrözi a fővárosi színvonalat, persze nyilván most kaptál egy hasonló fizetési ajánlatot, de a saját tapasztalataim alapján ez azért nem jellemző. Ráadásul pangás van a legtöbbször, és nagyon nehéz váltani, ha szeretnél egyszer váltani, vannak nagyobb gyárak, Conti-Valeo-Bourns-Balluf, de semmi extra.

Az élet Veszprémben hát ha engem kérdezel nem a legizgalmasabb. Egyrészt undorító módon tele van tömve a város, parkolóhelyet találni esélytelen szinte, szórakozási lehetőség?

Hát vannak rendezvények évente, pl az Utcazene, engem őszintén nem fogott meg, régen voltak szórakozóhelyek, viszont mintha azok megszűntek volna, legalább is én nem hallottam egyikről sem mostanában, és szinte mindenki Balatonfüredre megy le bulizni. Van 2 évente VEN, igazából ár-érték arányban talán az éri meg a legjobban, de hát ugye az Májusban van, + inkább az egyetemista rétegnek, az sem egy nagy eresztés, de a semminél jobb. Viszont ahogyan említettem nyaranta mindenki Füredre megy bulizni, ősszel-télen esetleg van lehetőség az Expresszóba menni, de igazából még ilyenkor is jobb lehetőségek vannak máshol, viszont hétköznap teljesen kihalt minden. Nincsen az, hogy rádjön az, hogy buliznál egyet hétköznap vagy valami, és elmész valahova, mert nincs hova, esetleg ellehet menni a Gesztibe, aztán ennyi, de arra is hamar rá lehet unni. Még egy rendes fürdő sincsen ahova télen eltudna menni az ember egyet kikapcsolódni :D

Bár nyomatják ezt a Veszprém Európa Kultúra Fővárosa 2023-at, ami egy nagy kamu, semmi nem változott Veszprémmel kapcsolatban, a kultúrához köze sincsen, még a Balaton is legközelebb 20 perc busszal, ráadásul a buszpályaudvar meg a vasutállomás környéke undorító, tele van c kategóriás emberekkel, koldusokkal, meg részeg hajléktalanokkal.

Hirtelen ennyi jutott az eszembe :D

2021. júl. 12. 12:18
 2/8 anonim ***** válasza:
93%
Huh, #1, köszi szépen, ez nekem spec nagyon nagy segítség :D Én nem a kérdező vagyok ugyan, de ingatlanvásárlási krízis miatt elgondolkodtam Veszprémen, mert ott azért olcsóbban lehet házat venni, mint Budapesten. De nem igazán hoztad meg a kedvem a dologhoz :D
2021. júl. 12. 12:23
 3/8 A kérdező kommentje:

#1 Koszonom kimerito valaszod. Pont az ilyen apro reszletekre voltam kivancsi. Alap teruletre nem nagy, gondoltam leteszem az autot es gyalog, bringaval vagy tomegkozlekedes. Vonattal a Balaton is egy kopesre van. Csak nem mindegy milyen a korites. 🙂

A szorakozas pedig attol hogy masodlagos az eletemben, nem elhanyagolhato. Egy olyan kisvarosbol jottem Budapestre, ahol hasonlo lehetosegek es allapotok uralkodnak mint amit leirtal, oda abszolut nem vagyom vissza.

Koszi meg egyszer.

2021. júl. 12. 12:29
 4/8 anonim ***** válasza:
91%

Én Budapestről költöztem Veszprémbe felnőtt koromban, egyetem után. Itt olyan nincs, hogy egy hétköznap este kimész a Deák térre vagy Belső-Erzsébetvárosba bulizni egyet. Sőt, a város délután 5-6 körül ki is hal, a sétálóutcán az üzletek bezárnak, stb. Vannak tényleg nagyon jó kiülős helyek és éttermek, de itt nem fogod szétbulizni magad.

Ami előny:

-Szép, rendezett város

-Megyeszékhely, tehát lényegében van minden szolgáltatás helyben, amire szükséged lesz

-Kicsi távolságok vannak, az egész város átmérője talán 5-6 km. A veszprémiek panaszkodnak a "brutál nagy" reggeli belvárosi dugóra, ami miatt 5 helyett 10 perc alatt érek be a munkahelyemre. :-)

-Egy köpésre van a Balaton!!!

Egyébként amit #1-es írt az nagyjából igaz. Mondjuk hogy a busz- és vasútállomás környékén van pár csövi, az egy budapestinek nem újdonság. Egy átlag budapesti aluljáró százszor undorítóbb, mint Veszprémben bármelyik hely!

2021. júl. 12. 12:35
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

1. válaszoló vagyok, pici kiegészítés:

Látnivalók, egész Veszprémbe annyi a látnivaló, hogy van az a vár, ami valóban szép, nagyon szép onnan a kilátás, meg van a kolostorok völgye talán, ami szintén szép hely, de őszintén ennyi, nem véletlen van az, hogy egy ilyen Veszprémi csoportba csak olyan képek vannak szinte feltöltve, ami vagy a Vár környékén készült (vagy a várról), vagy pedig abban a völgyben. Nem nagy eresztés ha engem kérdez valaki, hogy erre a két helyre lehet elmenni sétálni ami látványosság.

Épült egy új uszoda, kint a külvárosban, de még mindig nincsen benne semmi Wellness lehetőség, csak egy Jakuzzi ha jól tudom.

Az embereknek mániája fotózgatni a másikat, úgy értem, ha valaki rosszul parkol be, vagy az út szélén rollerezik, már rakják is ki a képet panaszkodni a Facebook-os csoportba, ami szerintem gyerekes.

Eléggé nagy dugók is összetudnak jönni, de mondjuk az hol nincsen :D

Sportolási lehetőség az van, a konditermek kivételével minden esetben van egy egyesület, ha ott nem szimpatizálsz az edzőkkel vagy az ottani emberekkel, vagy ők veled, akkor már meg vagy lőve, már esélytelen, hogy egyesületet válts. Ráadásul ahol én megfordultam, az edzések este 18:30-19-19:30-kor kezdődtek, mondjuk ez az én szerencsétlenségem, minek megyek ilyen helyekre, de ilyen időpontban én már azért munka után inkább otthon lennék, és nem edzésen, de ez van, nem kötelező edzeni :D

A tömegközlekedés eléggé gyenge, bár ezt csak hallottam, én kocsival járok, nem olyan mint Budapesten, itt elvileg rendszeresen kimaradnak a járatok, amik amúgy sem sűrűn közlekednek.

Ennyi jutott hirtelen az eszembe, ha majd még eszembe jut valami akkor írok, vagy ha van valakinek valami konkrét kérdése, akkor arra is megpróbálok válaszolni.

2021. júl. 12. 12:40
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Régi emlékek, személyes élmények kötnek Veszprémhez, ezért szeretem, bár nem ott élek. Ha nem lenne ez a kötődés, akkor nem tartanám jó helynek. Mondjuk én szórakozás szempontjából nem tudom megítélni, mert nem ott lakom.

Valaki meg tudná mondani, miért olyan magasak az ingatlanárak Veszprémben, ha összességében egy "semmi extra" város?

2021. júl. 13. 16:31
 7/8 anonim ***** válasza:
92%

Manapság minden normálisabb megyeszékhely drága szerintem

2021. júl. 14. 09:35
 8/8 anonim ***** válasza:

17 éves fiú vagyok, és én is Veszprémi.

A tervem az, hogy érettségi után innen el, mert kihalt város. Tény, hogy szép (bár lehet megszoktam, de pl nekem más megyeszékhelyek szebben tűnnek), de semmi élet nincs szinte, főleg télen.

Szórakozóhelyek alig vannak, ha vannak oda is alkeszok járnak, vagy fideszes klub. Fiatalokat alig látni, max iskolában, de a mi sulinkban is a legtöbb fiatal úgy viselkedik mint egy 60 éves öregember.

A pozitívum az, hogy a közbiztonság nagyon jó, bár volt már itt a 2000-es években egy nagyon durva Cozma gyilkosság, és egy postás gyilkosság, de szerintem ennyi. Helyi közlekedés egy ekkora méretű városhoz elmegy, bár lehetne jobb is. A távolsági busz közlekedés gyenge, a vasúti közlekedéssel, hiszen innen ha Kelet-Mo-ra szeretnék jutni, át kell szállni, leghumorosabb hogy nem Pesten hanem Fehérváron.

Bakony közel van, és a Balaton is ami egy nagyon jó pont.

Munkahelyileg is egész jó, gdp szerint országos szinten jó, térség szinten gyenge.

Veszprém az egyik legkisebb megyeszékhely, és ez látszik is. Ha bulizni megyek, el kell mennem Fehérvárig vagy Pestig mert itt semmi nincs. Ha van valami városi program az vagy a pár napos utcazene fesztivál, vagy mise a várban, hiszen katolikus város.

Én Budapestre vagy Székesfehérvárra fogok költözni, ha nyugira vágysz, de szeretnél élni is, akkor Székesfehérvárt, Győrt ajánlom nyugaton.

2021. júl. 23. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!