Milyen most Tatabányán élni? Biztonságos?
Régi kérdéseket olvastam, de nem tudom, azóta mennyire változott. Anyám ott él, ő szeret ott lakni.
Mik a tapasztalatok?
Sok a c, nem a legjobb hely.
Ebbol kovetkezik hogy nem a legbiztonsagosabb.
Salgotarjannal versenyzik ebben az ugyben.
Nem a legszebb város. Elavult, régi lakóépületek, amik a szocializmus idején épültek. Történelmi városrész nincs. Panelek és salakblokkos házgyári épületek tömege. Újváros Ifjúság utca környéke a szalagtizeseknél katasztrofális. Bajod nem lesz, de nyugalmad sem a zajoktól és a részegektől. Igazából egész Újváros egy fertő a Béla király körtér kivételével, az viszonylag nyugodt. A kertvárosi ltp. sokat javult az elmúlt pár évben önmagához képest, de még mindig nem laknék ott.
Összességében szeretek itt lakni, már megszoktam milyen. Igaz örülnék, ha lennének normális lakások is a tatabányai ingatlan piacon. Itt szinte minden lakás házgyári és 2 szobás. 3 vagy annál több szobásat találni jó környéken kész művészet. Arról nem is beszélve, hogy a 2 szobások 80%-ánál a szobák egymásba nyilnak.
A családunk nagy része tatai (igaz én pár éve Budapesten élek). Pár hete hazamentem hétvégén és átmentünk a Fő térre fagyizni. Olyan érzésem volt, mintha Budapesten a Keleti környékén lennék: leültünk egy padra elfogyasztani a fagyit, ezidő alatt jött félnótás, aki beszólt mindenkinek, koldus, illetve az utolsó döfést a népes 10 fő körüli C kategóriás család adta, akik véletlenül sem mentek volna üres padra, mindenképp mellettünk kellett produkálniuk magukat.
Tatához viszonyítva mindigis sokkal több roma élt itt. Magát a várost sosem szerettem, ha lehetett kerültem, mert az egész egy betontenger, panelek és por mindenütt.
Nyilván vannak jobb és rosszabb részei, de én semmi pénzért nem költöznék oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!