Mit lehetne kezdeni az egyre több részeg hajléktalannal?
Esetleg,jusson eszedbe hogy ők már ott tartanak ahová te is kerülhetsz .
Nem egyenlő eséllyel,indulunk az életben .
Az irreálisan gazdag, és irreálisan szegény embereknek összehasonlíthatatlanul kevesebb veszítenivalójuk van. A nagyon gazdagot szinte semmi sem tudja - teljesen - padlóra tenni, a kérdésben is szereplő hajléktalanoknak pedig már olyan szinten nem maradt érdemben semmijük, hogy nincs már mit megőrizni, így az ehhez a két szélsőséghez tartozó csoportnak kevesebb gátlása marad.
Egy hajléktalan nem tud már mit veszíteni, és az állapotából kijutni sem tud. A nagyon okos megmondóemberek erre azt szokták benyögni, hogy menjenek el dolgozni. De hogyan!? Körülményeik miatt ápolatlanok, büdösek, némelyik betegséget is összeszedett, illetve mentálisan is rettenetesen nehezen viselhető, ha az ember kiszorul a társadalomból, folyamatosan nélkülöznie kell, és mindenki lenézi, megveti, pedig nem tudhatjuk hogy milyen életút vezette őt ide.
3as
Hagyjuk már ezt a maszlagot. Fogadd be őket! Az,hogy valaki szegény vagy rossz helyre születik nem jelenti azt,hogy igénytelen szar.darabnak kell lenni. Besz.va,beh.ugyozva köpködni azt,aki nem ad pénzt vagy cigit.. 10 évig laktam Pesten, sajnos mindig megtaláltak ezek a tetvek. Amelyik normális volt és józan,annak adtam! Vettem rendszeresen Fn újságot is tőlük és volt,hogy 1000 ft-ot is adtam egy szegény mamának. Mellette nővér vagyok, sok hajléktalan betegünk volt
Fürdettem őket, dupla adag ételt adtam, hazamenetelkor ruhát,plédet,ételcsomagot adtam. Szóval ne ítélkezz úgy,hogy nem ismersz. De az alpári igénytelen alkesz-drogosokat nem tolerálom,amelyik lek.urváz vagy leköp ha épp nem kap pénzt/cigit. Szabolcsi faluban élek,láttam elég olyan ( főleg roma) nyomorult sorsú gyereket,aki igenis kitört,mert nem akart úgy élni,mint a szülei. Tanult! Az érettségiig ingyenes, az első OKJ is. Szakmával meg erettségivel meg talal munkát ha akar. Szóval hagyjuk ezt. Ja,és tudtommal Budapestről volt szó,nem Indiáról. Az megint más téma és semmi köze ehhez. Legyen szép napod!
Sajnos semmit, de én is rosszul vagyok tőlük.
Van pár normális, velük semmi baj, adok nekik enni, pénzt, nem használt ruhát...
De mikor hozzámbxsza a szendvicset, hogy ő pénzt kért, vagy beszól (megdgnálak cicamica, vagy épp te büdös szka.....), olyan piaszaga van hogy három méterről beállok tőle, azokat nem tolerálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!