Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Debrecenben a keleti városrész...

Debrecenben a keleti városrészben miért nem történnek fejlesztések, miért csak a nyugati városrészben van minden?

Figyelt kérdés
Debrecenben az összes nagyobb áruház, bevásárlóközpont, gyorsétterem, benzinkút, a nyugati városrészben van. A 100-as vaútvonaltól keletre lényegében nincs semmi, pedig ez a város területének majdnem a fele. Miért csak a nyugati városrész fejlődik?

2021. ápr. 28. 22:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%

Valahol olvastam, hogy azért telepednek oda a multik, mert az inrastruktúra kedvezőbb és szempont nekik, hogy nem kell átmenni a városon.

Én a déli részen lakom és hidd el itt is egy føs minden.

A Te.co egyre pusztultabb, egyre szűkül az áruválasztek, elment innen a CCC is.

A S.ar egy okádás, koszos, büdös, ostoba eladókkal.

A StopShop egyre ürül, menekül onnan is mindenki. Elment egy cipőbolt, a Müller.

Az Aldi ér még itt valamit.

Nincs egy kávézó, egy cukrászda, egy étterem.

Még a kocsmák is zárnak befele, a covid előtti időszakról van szó.

Pusztulat az egész.

2021. ápr. 28. 23:09
 2/11 anonim ***** válasza:
26%

Azért ez így nem teljesen igaz, még ha valóban sok az igazságtartalma: azért van arrafelé is Lidl, meg hasonlók.

Igaz, nincs igazán ipar és nincsenek plázák.

Nem igazán jó az infrastruktúrája, bár mostanában már kezdik rendbe tenni. Marha nagy a kiterjedése, mert gyakorlatilag az egész egy családi-házas övezet.

A laza szerkezetű homokos talaj nem kifejezetten alkalmas nagyberuházásokra, márpedig az a rész talaja tiszta homok.

2021. ápr. 28. 23:11
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Van egy Lidl. Meg a Sámsoni úton egy nyomi Penny.

Az egész városrészen ez a két kicsit nagyobb nyomorult bolt.

2021. ápr. 28. 23:14
 4/11 anonim ***** válasza:
53%
Azt a Lidl-t nem embernek való, annyira szűkös, szóval az nem ér semmit.
2021. ápr. 29. 00:08
 5/11 A kérdező kommentje:

2-es "A laza szerkezetű homokos talaj nem kifejezetten alkalmas nagyberuházásokra, márpedig az a rész talaja tiszta homok."

Legközelebb gondold át jobban, mielőtt ekkora marhaságot írsz.

2021. ápr. 29. 00:34
 6/11 A kérdező kommentje:
4-es, az a Lidl a Faraktár utcán valóban egy rossz vicc. Nem tudom mi volt a koncepció, valaki a Lidlinél vagy az önkormányzatnál jó ötletnek találta ezt a tömegnyomort. Egy ekkora városrészre ahol nincs egy épkézláb bevásárlási lehetőség képesek voltak egy ilyen mini Lidlt építeni.
2021. ápr. 29. 00:41
 7/11 anonim ***** válasza:
0%

Debrecen keleti része az Erdőspusztákkal egyetemben homokos.

Pont.

2021. ápr. 29. 09:33
 8/11 A kérdező kommentje:
7-es. Az stimmel, hogy ezen a területen homokos a talaj, de az, hogy erre ne lehessen építkezni az teljesen hülyeség. Ezrével állnak ezen a területen is régi és új épületek, jelenleg is majdnem minden utcában épül egy családi ház, akkora gondot nem okozhat erre a talajra az építkezés, hogy emiatt ne építsenek ide egy normális szolgáltató központot, üzleteket, éttermeket.
2021. ápr. 29. 12:22
 9/11 anonim ***** válasza:
35%

Én kifejezetten ipari létesítményekre gondoltam - a kereskedelmi épületek mehetnek ezerrel!

De amilyen cölöpözést stb. kellett pl. a BMW-nél csinálni, az ott a homokon sz@rt sem érne!!!

Én erről beszéltem.

2021. ápr. 29. 16:05
 10/11 A kérdező kommentje:
9-es, az ipari létesítmények is fejlesztésnek minősülnek az igaz, de amint a leírásban is említettem én inkább a szolgáltatói, kereskedelmi szektorra gondoltam. Egyébként a homokos talajra több mint 100 éve is sikerült felépíteni a vagongyárat, ami azóta is üzemel és a konzervgyár is ilyen talajra épült, ha nagyobb ipari létesítmény kell felhozni példának. Megfelelő tervezéssel nem okozhat problémát ez a talajtípus se.
2021. ápr. 29. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!