Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Kelet-Magyarországot miért...

Kelet-Magyarországot miért hordja le mindenki?

Figyelt kérdés
Szerintem nagyon szép városok és vidékek vannak arra is.

2021. márc. 26. 19:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
49%
Szia Uram, tudna dobni egy szal cigit? Esku buszjegyre kell!
2021. márc. 26. 19:34
 2/11 anonim ***** válasza:
84%
Mi is szeressük eztet.
2021. márc. 26. 19:39
 3/11 anonim ***** válasza:
88%
Nekem tetszik. Én nem hordom le.
2021. márc. 26. 19:40
 4/11 anonim ***** válasza:
84%
Nem az Alföldel van baj,hanem a buckalakó kisiparos tezsvírekel.
2021. márc. 26. 19:47
 5/11 anonim ***** válasza:
86%

Én sem értem hogy miért van így lehúzva. Tavaly ősszel voltam ott, bejártam az egészet. Gyönyörű tájak és kedves, segítőkész, szerény emberek fogadtak. Voltam nagyobb városokban is, és eldugott kis zsákfalvakban is.

Annyi rosszat hallani, hogy bevallom, előítélettel vegyes kíváncsisággal indultam el, de nagyon pozitívan csalódtam. Sehol máshol nem éreztem magam olyan jól mint a keleti országrészben, azóta is visszavágyom.

2021. márc. 26. 19:50
 6/11 anonim ***** válasza:
77%
kövezzetek meg, Borsodban élek születésem óta és tényleg olyan sajnos amit hallani...
2021. márc. 26. 20:08
 7/11 Metionin ***** válasza:
100%
Én meg Szabolcsban és az is olyan. Szépnek szép a táj ahol van folyó meg erdő de sajnos nincs munkalehetőség, az iskolák elég szarok és rengeteg a c-type, a rosszabb fajtából.
2021. márc. 26. 21:06
 8/11 anonim ***** válasza:
88%

Tényleg szép vidékek vannak errefelé, bár az Alföldet hamarabb meg lehet unni, mint a hegyvidéket. Rengeteget lehet kirándulni, lehet hegyet mászni, horgászni, csónakázni - szép hely Kelet-Magyarország.

Viszont élni nem lehet itt. Munkának csúfolt folyamatos 12 órás okádékban a havi nettó 250 ezres fizetés már jónak számít, miközben isten háta mögötti, tömegközlekedés és szolgáltatások nélküli, cserében cigányfertőzött falvakban is simán elkérnek 10 milliót egy olyan házért, ami nem azonnal dől a fejedre, hanem majd csak jövő nyáron fog összeomlani, viszont kulturált ember biztosan nem költözik bele, míg ugyanennyit rá nem költ, viszont mivel tömegközlekedés nincs arrafelé (napi 3 pár busz reggel 6, délután 2 és este 10 körül a közeli városba és vissza, közte a nagy semmi), ezért legyél szíves autót is fenntartani ebből a csodás fizetésből. Olyan városban, ahol helyben van munka, ennyiért már nem kapsz emberi tartózkodásra alkalmas ingatlant, 15 millió az alsó határ, de abban sem szívesen élsz. Havi nettó 250-ből pikk-pakk összejön ez a pár milka.

Ha falun laksz, szokj hozzá, hogy oda csak aludni fogsz hazajárni, mert a faluban az égvilágon semmi sincs. Háziorvos évek óta nincs, helyettesítés heti egyszer 4 órában, a váróban a Kolompár, a Kalányos és a Rézműves család prominens tagjai foglalnak helyet, akiktől olyan betegségeket lehet elkapni, amikről biológiaórán azt tanultad, hogy már száz éve leküzdöttük őket. Gyógyszertár egyáltalán nincs, amit felír az orvos, majd a városban váltod ki. Úgyis oda jársz dolgozni, mert a faluban van a hivatal (oda protekció kell), a két bolt (oda is) meg a közmunka, mint munkalehetőség. Bolt - mint írtam - van, de a családi pótlék utalása környékén 2-3 napig nem érdemes oda menni. Ezt leszámítva tele van óccsó portékával, de egy aránylag egyszerű laktózérzékenység esetén is b***hatod, mert nem találsz semmi különleges élelmiszert. Vegyél a városban, ott van. Óvoda és iskola talán van, tele cigánnyal, a gyerek tetűn és hepatitisen kívül semmit nem fog ott összeszedni, mert tanulni nem nagyon hagyja a kis Hoszéármánó és Krisztiánóronáldó. Posta van, szigorúan hétfőtől péntekig reggel 8-tól délután 4-ig, délben legalább félórás ebédszünettel. Oldd meg a városban, de ha értesített küldeményed jön, amit csak a helyi postán tudsz átvenni, b***hatod. A hivatalban, ha jó fejek, akár heti két ügyfélfogadós nap is van. Mindkettőn szigorúan napi 4-4 órában, a reggel 8 és délután 4 közti idősávban, déltől 1-ig ebédszünet. Azt is oldd meg, ahogy tudod. Bankfiók nincs, talán takarékszövetkezet van, a nyitvatartása megegyezik a postáéval. Az élelmiszerbolton kívül semmilyen más bolt nincs, nem éri meg. De azért jó neked, hogy a faluban laksz, csak az alváson kívül semmi mást nem tudsz ott megoldani. Viszont ha csak fű nő a kertben, a Kolompár rajkók nem húzzák fel a krumplidat és nem lopják el a csirkédet.

Városban jobbak a lehetőségek, csak az meg - mint fent írtam - annyival drágább is. Ott lehet válogatni, hogy valamelyik lassan lezüllő lakótelepen szeretnél-e élni panelban, óbégató szomszédok között vagy a város legszélén, a 2016-os roham során villámgyorsan átminősített egykori zártkerti övezetben összetákolt házban (szintén óbégató szomszédok között, de ott néha a benzinmotoros kerti gépek is üvöltenek). Ez utóbbinál nem biztos, hogy vannak közüzemi szolgáltatások: a földútra a kukáskocsi vagy bejön, vagy nem (inkább nem), a postaládád meg lehet, hogy másfél kilométerre, az utolsó elérhető, hellyel-közzel aszfaltos út végén van. A csatornát és a vezetéket gázt húsz éve minden önkormányzati választás előtt megígérik, de sebaj, villany van meg talán víz is. Persze szeretnél te jobb helyen élni, de a bérek és az ingatlanárak közti olló Kelet-Magyarországon is ugyanolyan nagyra nyílt, mint máshol: önerőből semmi értelmesre nem telik.

Ezen pedig vajmi keveset segít, hogy milyen szép a vidék.

2021. márc. 26. 21:17
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, szebben èn se fogalmazhattam volna...

Talán annyit hozzá tennèk, hogy a mentalitás katasztrófa...

Itt lehetetlen normális kapcsolatokat kièpíteni, kèpesek több èves kapcsolatot felrúgni xaros 40 ezres nyeresègèrt...

Tènyleg szèp a táj, de baxhatod, ha nincs kivel elmenni sètálni meg bicajozni...

2021. márc. 29. 22:36
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Az semmi mindegy ,Kelet-Magyarországon hol élsz.

Békés megyében gyárban 3 műszakban 160 órában lehet 130 nettó keresni, sokan örülnek ennek, mert 5 éve még 90 nettót kaptak erre a munkára. Itt már ilyen 180 nettót álompénznem mondanak.

Békés megyében az öngyilkosságok is száma is duplája az országos átlagnak, kimutatott ,hogy a szegénység miatt magas a mentális megbetegedések száma,

A megyék közt a legnagyobb az elvándorlás aránya KSH alapján is, de a valóság még durvább. Lent Dél-Békésben már 5 millió Ftért kapsz jó állapotú 100m2-es kertes házat.

Kimutatott tény ,hogy az emberek 60%-a keres minimálbért vagy garantált bérminimumot. Tehát 110 és 140 nettót, de sokan vannak akik gyárban güriznek 3 műszakban 130ezret. 4 éve Vona Gábor amikor idelátogatott azt mondta,

Itt mindennek múltja van, volt itt egy hatalmas TSZ,most mindenki csak földet akar művelni többen akik anno szétloptak egy TSZ-t évi több tíz, több százmilliós profittal elvezetnek egy nagy mezőgazdasági céget, közben meg éhbéres traktorosaik vannak. Jószágtartást már alig van, sokan azt akarják sok föld gyorsan megművelni aztán egész évben henyélni. Van olyan családtagom aki évi 40 napot dolgozik a földel gyorsan összecsapja, és évi nettó 20 milliót keres vele. Hülye lenne jószágot tartani.

Nem hiába a földárak az egekben vannak, nem ritka ,hogy egy gazdának van 3 traktorosa elművelnek 600 ha földet. A gazda ezen profitál évi 100 milliót, a traktorosoknak meg kiszúrja a szemét 150 nettóval.

De még egy durvábbat el mondok, az a legrosszabb itt Békésben, ha nem vagy mérnök, pénzügyes akkor gyakorlatilag szegény leszel, most már kezdik megfizetni a hegesztőket cnc-seket mert aki tudod elmenekült innen. Van egy mérnök, pénzügy és számvitel diplomával rendelkező aki keres nettó 3-400, 500 ezret és van egy másik réteg akinek már 150 nettó nagyon jó pénz. Ha hiszitek ,ha nem. Tudom Győrből BP-ről elhihetetlen.

Sok szülő attól fél, hogy szakmunkás lesz a fia, és szegény lesz. Elképesztő mi van itt. Budapestiek föl se fogják. 6-7 éve még az volt a mondás tanulj legyél mérnök, mert hó végén nem eszel. Hónap végi evés mérnök szokás, most meg sírnak nincs szakmunkás senki nem megy dolgozni.

Több fiatal nem érti a munka lényegét látja, hogy szülei robotolnak ,dolgoznak és semerre nem jutnak az életben és szegények.

2021. márc. 31. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!