Budapesten vannak még valahol utcai nyomós kutak?
Figyelt kérdés
Ha megyek az utcán,de nincs nálam pénz és szomjas vagyok,találok valahol utcai nyomós kutat,amiből ihatok?2021. febr. 2. 08:44
1/12 anonim válasza:
A Népligetben tuti van (bár télen lezárják) illetve játszótereknél szokott lenni.
2/12 anonim válasza:
fagy van..... amúgy meg Pest nem egy tanya, hogy legyen jut minden utcában.
3/12 anonim válasza:
4/12 anonim válasza:
De vigyázz. Én utoljára akkor ittam ilyenből, mikor totál vasízű volt a belőle jövő vizecske, és beteg is lettem tőle.
6/12 anonim válasza:
Dél-Pesten lakok, rendszeresen futok utcákon is, így feltűnik, ahol van. Pl. Soroksáron elég sok helyen van, pl. konkrétan Dobó u. Felső-Duna sor kereszteződésnél, illetve Horgász-Parton is van egy, meg Vízisport utca soroksári szakaszán is. Csepelen is van pár helyen, pl. Vízmű lakótelepnél a Rakóczi út mellett van egy. Aztán van a Népligetben, Margit-szigeten, de mintha XVIII. kerületben és XIX. kerületben is láttam volna valahol. Meg Budán a II. és XII. kerületben is mintha találkoztam volna ilyennel.
7/12 anonim válasza:
Egyébként nyugodtan lehet inni ezekből, csak előtte folyasd egy ideig, mert ha sokáig nem használták, pállot lehet a víz, vagy túl vasas, ha öreg a vízvezeték.
8/12 anonim válasza:
Nálunk Pestszentimrén van bőven, hála Istennek. Sokszor használom őket nyáron séta/biciklizés közben. Finom hűsítő vizük van :)
9/12 anonim válasza:
Bocs, hogy hozzászólok, nem Budapesten élek, hanem egy Heves megyei községben, és azt tudom mondani neked, hogy itt meg már csak elvétve lehet találni üzemelő kutat.
Emlékszem gyerekkoromban milyen sok volt a városban (ott nőttem fel) de az elmúlt 15-20 évben csak "fogynak".
A kislányomnak mikor mutattam ilyet, szegénykém elsőre azt se tudta mi az.
Kisvárosban, községben, falun azért ritkították meg, mert sokan onnan hordták haza a vizet, nem kis mennyiségben.
Budapesten nem tudom miért, azért hetente nem járunk fel.
Az ivóvíz minőségéről budapesti viszonylatban nem sok jót hallani, bár szerintem iható.
Itt a Mátra alján viszont finom az tuti.
10/12 anonim válasza:
#9: Budapesten belül is változó a minőség. Pl. kelenföldi rokonoknál számomra borzalmas a csapvíz íze, míg nálunk Pest külső részén finom. Természetesen ivásra mindegyik alkalmas! Én pont Hevesről hallottam, hogy néhol arzénos a víz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!