Vannak kedvenc furcsa nevű településeid?
Aki ilyen nevű helyen lakik, azt nem szokták ugratni, ha megmondja? Mostani munkám során belebotlottam szokatlan nevű falvakba, amelyekről előtte sosem hallottam és megmosolyogtatott, hogy léteznek ilyenek, mint:
- Bázakerettye
- Fulókércs
- Gyanógeregye
- Hagyárosbörönd
- Lickóvadamos
- Rásonysápberencs
Nick, Mike
Kisbér, Nagybajom, Türje
Encsencs
Szár (valószínűleg az egyetlen magyar település, aki a webcímében a nemzetiségi nevét használja)
De személyes kedvencem a Bátaapátihoz tartozó 4 fős puszta, ami Rozsdásserpenyő névre hallgat.
Angol nyelv miatt érdekes kicsit Dad és jobban Epöl neve.
Győr környékén van 2 település, egymástól nem messze. Megye II-ben fociztak egymás ellen; Nyúl-Táp összecsapást csodálhattak a nézők.
"A pillanat, amikor valaki ideírja a lakhelyed... :D"
Bősárkányban születtem, most Bugyin élek..
Érdekesség még hogy mikor Balatonaszófőn éltem a távolsági buszra mindig B.aszófő volt kiírva.
"Aszófő község neve soha nem volt Balatonaszófő, de ezt nyilván te is tudnád, ha éltél volna ott..."
Én jártam a B.aszófő járattal minden nap 5kor haza Füredről. Sajnos új autóbuszállomás épült, a régin google mapsel meg tudtam volna mutatni a B.aszófő kiírást is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!