Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Egy német nagyvárosban szabada...

Egy német nagyvárosban szabadabb érzés élni mint egy ausztriai nagyvarosban? Persze nem ugyanazok a méretek de értitek.

Figyelt kérdés
2020. dec. 27. 22:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%
Mit értesz szabad alatt?
2020. dec. 27. 22:13
 2/11 anonim ***** válasza:
32%
Mindkettő ország nagyvárosai tele vannak nem németekkel/osztrákokkal, ami az idő múlásával egyre életveszélyesebbé válik a keresztényeknek.
2020. dec. 27. 22:36
 3/11 anonim ***** válasza:
79%
Nem értem miben kéne látni a különbséget. Németország és Magyarország között még csak csak, de osztrák és német város között...
2020. dec. 27. 23:04
 4/11 anonim válasza:
2es:még szerencse, hogy pl Borsodban ilyenek nincsenek, vagy Pest bizonyos kerületeiben, ahol túltengenek a honosított brazilok...
2020. dec. 29. 08:32
 5/11 anonim ***** válasza:
Mit jelent az hogy szabadabb érzés élni...?
2020. dec. 29. 17:05
 6/11 anonim ***** válasza:
5: én is ezt kérdeztem tőle (1es), de nem érkezett rá válasz...
2020. dec. 29. 17:10
 7/11 anonim ***** válasza:

Hát írok ide egy választ, ha már a kérdező nem fejtette ki mi akar. Nekem Németországban egy városkép sokkal szögletesebb, rendszerezettebb, sterilebb, nyugodtabb. Ausztria átlagos városaiban szerintem több a tér, a mozgalom, de még mindig letisztultabb, mint Magyarország.

Igaz észak-németországban élek, de itt nekem hűvösebb minden. Az éghajlat, az emberek. Ausztria meg inkább olyan mint amit egy átlag magyar eképzel, hogy A NYUGAT. Ahol minden szép, meg jó, meg napsütés.

De mindkettő nagyon élhető, és jó benne élni. Mindenhol vannak faxok, de nem annyi, mint Magyarországon.

2020. dec. 29. 18:28
 8/11 A kérdező kommentje:

Elnézést a késésért.

Talán nehéz párhuzamot húzni a két ország között, mert keskenyebb a vonal mintha pl Magyarországgal hasonlítanánk össze.

Kicsit gyéren fogalmaztam a szabad szóval de olyasmire gondoltam igen, hogy

"Németországban egy városkép sokkal szögletesebb, rendszerezettebb, sterilebb, nyugodtabb. Ausztria átlagos városaiban szerintem több a tér, a mozgalom, de még mindig letisztultabb, mint Magyarország."

És maguk az emberek? Én csak érintőlegesen voltam egy két városban mindkét országban így nincs nagy tapasztalatom.

Bár amit én így éreztem, hogy No-ban kicsit kedvesebbek voltak, míg Ausztriában is de ott viszont picit kimértebbek, tartásossabbak.

A másik kérdésem még az volt, hogy:

Aki Németországot választja Ausztria helyett lakhelyéül, miért? Mivel indokolja?Jobbak az életkörülmények, emberek, munkalehetőségek, fizetések stb?

Valaki valamiért az egyik mellett dönt.

2020. dec. 29. 20:05
 9/11 anonim ***** válasza:

Bécsben gyakorlatilag 5 percenként hallottam magyar beszédet egyébként. :D Németországban ilyen még nem fordult elő velem, bár itt is rengeteg a magyar.

Hát figyelj, nekem az osztrákok eddig mind kedvesek voltak, németben azért találkoztam már bunkó faxokkal. De nyilván ez csak egy egy terület, nem nyilatkozhatok egész országok nevében. Mi azért jöttünk németbe, nem osztrákba, mert előszőr magyar céggel voltunk kinn, és mifelénk főleg német kapcsolatú közvetítő cégek vannak.

2020. dec. 29. 20:10
 10/11 anonim ***** válasza:

"Bécsben gyakorlatilag 5 percenként hallottam magyar beszédet egyébként. :D Németországban ilyen még nem fordult elő velem"

Irigyellek, én nem tudok úgy bemenni a Kauflandba, vagy végigsétálni a főutcán, hogy ne állandóan magyar beszédet halljak.

A koldus is megérti, hogy "lófazst kapsz tőlem, öregem, láttam milyen autóval jöttél".

2020. dec. 29. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!