Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szеrintetek milyen hangulata...

Szеrintetek milyen hangulata van Budapestnek, mi jut róla először eszetekbe?

Figyelt kérdés

Lakóhelytől függetlenül mindenki válaszát várom. Nem az érdekel, hogy szerinted szép város, vagy hogy lepukkant és csövesekkel van teli, hanem hogy mi az ami eszedbe jut róla. Akár egy tipikus bp-i utcakép, egy zene, színek, szagok, bármi.

Teljesen irracionális válaszok is jók, hogy pl "nekem Bp a piros színt juttatja eszemebt".

Hogy kicsit egyszerűbb legyen, én kezdem:

Nekem tipikusan egy belvárosi 7. kerületi utcakép jön be, füstös, kissé omladozó de szép épületekkel, tipikus kisközértekkel, amiknek ilyen piros coca-colás táblára van kiírva nevük, valamint a régi 3-as metró egyes állomásai ugranak be, emiatt tipikusan a piros, élénk naracs, sötétzöld, sötétkék színek dominálnak.

Zenéből több minden eszembe jut, de az egyik legjellegzetesebb számomra az a Neo Kontroll című zenéje (a filmből).

Remélem nagyjából érthető, merő kiváncsiságból kérdezem csak:D

2020. dec. 9. 15:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Talán a sokszínűség. Értem az alatt, hogy a belváros, egy külvárosi lakótelep vagy egy külvárosi kertesházas övezet mennyire más hangulatban, és mégis minden Budapest.
2020. dec. 9. 17:08
 12/16 anonim ***** válasza:
96%
Azokat miért kell lepontozni, akik nem szeretik Budapestet? A kérdés az volt, hogy mi jut eszedbe róla, nem az, hogy hogyan milyen pozitívumokat tudsz róla mondani :D
2020. dec. 9. 17:14
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van a 12-nek. Kéregetők, hajléktalanok stb., akár csak szemét (bűzt nem mondanám, hogy van Budapesten), kutyapiszok stb. nálunk minden városban vannak. A Deák téri csövesnél sem állhat ott a rendőr, amikor a nadrágját tolja le.

Viszont észre kell venni a Dunát, a Városligetet, a Várat, a Gellért hegyet és más számtalan szépséget (Andrássy út, Budai helyek, libegők, Ifjúsági vasút...).

2020. dec. 9. 18:09
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Én senkit nem pontoztam le, hiszem nem tetszthet mindenkinek minden:D valaki a kommentelők közül pontozott le egyeseket.
2020. dec. 9. 19:18
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt a tipikus belváros, a híres látványosságokkal, másrészt pedig az otthonom, ami Bp egy kertvárosi részén van
2020. dec. 10. 12:09
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon ritkán megyek be Budapestre, ha lehet elkerülöm a nulláson, de nekem a következő asszociációk jönnek be, ha arra járok:

-Gyönyörű 100+ éves épületek, de koszosak, tiszta korom a homlokzat

-Végtelen mennyiségű autó, extrém koncentrációt igényel, hogy az utat és a többi közlekedőt is figyelemmel kísérd.

-A rakpartok hangulata nagyon jó, élmény végigautózni rajta.

-Az én lelkületemnek nagy a népsűrűség, de ez ugyanúgy lehetőség is lehet.

És a végére csak úgy érdekességképp: :)

https://www.youtube.com/watch?v=eVW16wUAI6o

2020. dec. 10. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!