A társasház házirendjében benne van, hogy vasárnap kerülendő a porszívózás, ennek ellenére a szomszédom most mégis porszívózik? Hívjak rendőrt?
Ma jöttek hozzám vendégek . Így hát sajnos takarítanom kellett . Amibe beletartozik a porszívózás is . Sajnálom !
Remélem nem te vagy a szomszédom , mert nagyon buta vagy :)
Születésem óta, azaz lassan 23 éve lakom ugyan abban a lakásban (pár évre elköltöztem, de lényegtelen) még sem tudom mi van a házirendben.
Szerintem az, aki lakást bérel ... esetleg csak fél éve van a házban és mondjuk még 1 éven át tervez ott lenni tudja mi van a házirendben? :D
Na pont az ilyen gondolkodás miatt kell a házirend.
Nagyon jól leírtad, hogy a lakásodban azt csinálsz amit akarsz, ez így is van, hiszen az a saját tulajdonod. Viszont a házban már nem csinálsz azt amit akarsz, hisz neked a házból csak egy kis hányadnyi tulajdonod van (tulajdoni lapon megtekinthető) és nem 1/1. Ha te dübögteted a zenét a lakásodban, fúrsz vagy kalapálsz a falon, padlón, akkor azzal az egész házat gyakorlatilag berezonáltatod. az egész házban zajt keltesz (tehát nem csak a lakásodban). Ezt viszont nem teheted meg, csak akkor mikor a többi háztulajdonos (lakók) ehhez hozzájárultak (pl. házirendben).
Azt mondod, jogod van bármikor porszívózni, hangosan zenét hallgatni a saját lakásodban, minek házirend? Oké. Én pedig azt mondom, hogy nekem meg jogom van bármikor pihenni, aludni a saját lakásomban, amit te a tevékenységeddel pl. megakadályozol. Na ez innentől kezdve már akár jogi eset is lehet (házirend, közösségi együttélésről szóló jogszabályok, társasházi törvény)...
16#
Teljesen más példa. A rendőr nem fog kijönni azért mert vasárnap délben 20 percen át porszivózol és ezt tiltja a házirend.
A legelső lépés hogy szolnak a lakónak, hogy ezt nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!