Hogy tudnék segíteni a szomszédasszonyomon?
Mindenképpen fel kell venni a kapcsolatot a NANE segélyszervezettel!!! (Interneten megtalálod az elérhetőségeiket.)
Református lelkisegély szolgálat és Délután Alapítvány lelkisegély szolgálata - EZEKET JAVASOLNÁM JÓ SZÍVVEL! (Sajnos korlátozott időben elérhetőek csak.) De Ők szerencsére mindennap.
Ezekre a helyzetekre szakosodott kifejezetten a családsegítő szolgálat - legfőképpen Nő-Férfi egyenlőtlenségeket hivatottak orvosolni.
Ezenkívül a TASZ is segíthet talán (bár nem vagyok biztos benne.) Mindenképpen el kell jutni egy jogászhoz vagy egy ügyvédhez.
Ui: nekem - kissé hasonló helyzetben - a Fehérgyűrű Áldozatvédő Szervezet segített DÖNTÉSIG eljutni. (Az én esetemben NEM JUTOTTUNK EL még egy pofonig sem. Nem hagytam magam áldozattá válni.)
14-es válaszoló vagyok.
Hétköznap a helyi önkormányzatnál is lehet érdeklődni - a különböző szakirodákban - hogyan LEHETNE KIMENEKÍTENI szegény Asszonykát ebből a helyzetből.
Pályázat útján ki szokták írni azokat a lakásokat, amiket vagy elárvereznek vagy egyéb más terve van velük a Hivatalnak.
Fel kell menni a honlapra és ott tájékozódni. (Esetleg egyházi intézmények is segíthetnek, de nem hinném, hogy pont a római katolikus lenne a leginkább megfelelő választás.) Ők
Ők akkor segítenek odaadóbban, ha GYERMEK is van a családban.
Inkább a protestáns egyházat ajánlanám - evangélikus vagy református irányzatot. Esetleg a baptisták is tehetnek valamit az ügy előremozdulása érdekében.
Segélyszervezeteket/szeretetszolgálatokat érdemes még felkeresni. (Magyar Vöröskereszt, Magyar Máltai Szeretetszolgálat - ez utóbbiak kifejezetten alkoholbetegekkel is foglalkoznak, ha a férj nagyon iszákos.)
Jó lenne, ha észrevennék valamelyik rendőr kapitányságtól, hogy HELYETTÜK IS DOLGOZOM!!!
Mert még létezik Emberség és Irgalmasság ebben az eldurvult, erőszakos világban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!