Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szomszédom kosárlaszti pályát...

Szomszédom kosárlaszti pályát csinált és az én falam a palánk, zavar. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Családi házas övezet, eddig soha nem zavart semmi, tényleg egy-egy házi buli volt , de az időszakos. Most délutánonként kosarazik a szomszéd csaj, dübörög a ház , konyhától a wc-ig , pedig dupla fal van mégis idegesít. Nem akarok szólni, nem beszéltem velük 10 éve , csak köszönök. Egyik képem már leesett a rezgéstől most felkötöttem. Nem értem miért van ez, csak egy kosárlabda mégis mintha légelhárító löveggel lőnének közvetlen mellettünk.

Ha tököt növesztenék, mit mondjak? Ne kosárlabdázzál a falamon ? Vagy mit? Olyan szürreális.

2020. máj. 31. 00:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
69%
"B" opció: "Díszítsd" ki a falfelületedet egy olyan "faliképpel", amely nem tesz jó a kosárlabda keménységének!
2020. máj. 31. 07:52
 12/21 anonim ***** válasza:
90%
Ez hogy néz ki? Nincs kerítés? Vagy ikerház és van közös falatok? Másként kell szólni neki, hogyha idegen tulajdonra dobálja a labdáját, és másként, ha a saját falára, ami egyúttal közös a te faladdal. Az első súlyosabb, akár fel is jelentheted birtokháborításért, rongálásért, beperelheted, stb. A második eset az csendháborítás. Nyilván azt is be lehet jelenteni, kérdés, hogy az önkormányzat, rendőrség mennyire veszi komolyan. Mindenesetre keményen és határozottan kell fellépni, szóljál nyugodtan.
2020. máj. 31. 09:40
 13/21 anonim ***** válasza:
70%
Ahogy elnézem a 3mas kommentedet is, nagyon érik már a szomszédnak, hogy elküld a büdös francba!
2020. máj. 31. 11:10
 14/21 A kérdező kommentje:
Igen, ez olyan, hogy nincs kerítés, kerítés a fal. Csak mivel mi L alakba vagyunk építve 7 helységet érint a zaj ez kb. 100m2 most várok 1-2 hetet ha megunják a játékot nem szólok, de ha nem akkor megkérdezem, hogy milyen kosárlabdát ajánlanak , mert fel akarok szerelni az én szomszédom falára is palánkkal együtt egy pályát és valami jó laszti kellene..
2020. máj. 31. 12:21
 15/21 anonim ***** válasza:
84%

Birtokvèdelem!!!

Mi az h a te faladra szerelik fel???

Az a fal a tied!!!!Neharagudj meg de rögtön àtmennék és elmagyaràznám nekik mi a felállás!!

Türjed csak,de ha leverik a faladat meg tiszta retek lesz sajàt pénzedből fogod megcsináltatni?vagy kifizetik???

Menj és szèpen mond el nekik!

Eszem megáll h te türöd ezt

Nem elég a zaj ami ezzel jár de még a faladon vezetik le a feszültséget

En sem vagyok egy mindenért szóló tipus de szerintem ez több a soknál!

2020. máj. 31. 14:37
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem se tűrd el, ne várj heteket, mert akkor nem fogják érzékelni, hogy gáz amit csinálnak. Első körben udvariasan, de határozottan beszélj velük. Mondd meg, hogy zavar, meg a te falad, legyen kedves a saját falára átszerelni. Ha nem teszi, vagy leráz, akkor fenyegesd meg (mármint azzal, hogy a hatóságokhoz fogsz fordulni.) Ha erre sem reagál, akkor tedd azt, próbálkozhatsz a birtokvédelemmel is, de nagyon függ a dolog kimenetele attól, hogy milyen a jegyző, mennyire veszi komolyan. Rendőrségi feljelentést is tehetsz: rongálás, csendháborítás.
2020. máj. 31. 14:42
 17/21 anonim ***** válasza:
90%

Birtokvédelmet biztos meg nyernéd

Ha a te falad akkor ő követ el birtoksértèst!Senkinek semmi joga más tulajdonát rongálni

Még arra is kérhetsz birtokvédelmet ha a szomszèdod fája àtlóg a te birtokodra!Falun gyakori dolog,és még ilyenkor is kotelezik a szomszedot vagja le a fája ágát ami àtlóg.

Szóval...

Én nem hagynám h az èn tulajdonom rongàlják.

Oldják meg máshogy a kosárlabdzást,nem a te problémád.

2020. máj. 31. 17:20
 18/21 A kérdező kommentje:
A anyukájuk is jegyző valahol. Szóval nem terelgetném ilyen irányba a dolgokat mert uram-bátyám országban élünk. Majd szólok akkor, most is csinálják. Fáj a fejem..
2020. máj. 31. 19:19
 19/21 anonim ***** válasza:
80%
Ha nem szólsz abból nem fognak érteni...
2020. máj. 31. 22:21
 20/21 A kérdező kommentje:

Amúgy, milyen érdekes, amikor mi újítottuk fel az udvart akkor a másik szomszédnak akinek a fala a "kerítés " szóltunk, hogy befesthetjük -e , Ő átjött, megnézte és mondott rá egy igent. Mi ha a másik szomszédnak szóltunk, hogy szedje le a futónövényt akkor csak azt szedte le ami túlnőtt, hogy ne lássuk..

Mivel a másik szomszédom Anyukája halála után megkért, hogy nézzünk rá a házra pont akkor szereltünk fel kamerát és nekünk csak 3 kellett, de 4 csatlakoztatható, gondoltuk , hogy ha már ilyen kérés van veszünk még egy kamerát és ha gondolják az nézi 0-24-be, mondták, hogy igen , de még itt is megkérdeztük, hogy a kábelt rászögelheti e a mester a falra, hogy ne lógjon ott nekünk. Furcsán nézett, de mondtam, hogy az Ő fala.. engedélyt kell kérnem.

Valahogy ez a mi oldalunkra nem vonatkozik.. pedig jegyző is van a családjukba..

2020. jún. 1. 14:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!