Amikor még nem volt internet a külföldön élő magyarok hogyan tájékozódtak a magyarországi eseményekről?
Hany eves vagy, 12-14? El se tudod kepzelni, hogy akkoriban (uristen, 1990) leteztek UJSAGOK? Hirugynoksegek? Radioallomasok, amiknek a musorat akar odaat is lehet fogni? TV-adasok, amiknek a musorahoz europai tudositok (is) szolgaltattak az anyagot? Hogynemondjam, 1993 korul mar magyarorszagon is elerheto volt az Internet?
Kadar Janos halala nyilvan az egesz vilagsajton vegigsoport, mint ahogy a rendszervaltas esemenyei is. Nemigen hinnem azonban hogy az amerikas magyarokat egy percig is izgatta volna, addigra ok mar egy meroben mas vilagba szoktak bele.
Gyurcsany Ferenc oszodi beszede ellenben 2006-ban hangzott el, ezt inkabb nem is kommentalnam.
Hírek vannak külföldön is, az ottani "külföld" híreibe beletartozik egy államfö halála.
Másrészt rádiót, TV-t lehet(ett) fogni külföldön is, újságokat is lehetett kapni.
Viszont nem feltétlen Edda meg Bikini dalokat akart hallgatni, ez egyáltalán nem hiányzott.
Nekem eszembe sem jutott, hogy a kifejezetten magyar könnyüzenével legyek aktuális szinten, a fontosabb dolgokat meg meg lehetett tudni a médiákból.
Emellett a családdal lehetett levelezni, illetve idönként telefonálni is.
Akit érdekelt, azok csináltak magyar klubokat, és ők szépen összeszedték az infókat maguknak. Mindenféle médiától, hivatalos szervtől, konzulátustól...
De leginkább tényleg csak az internet korára tudtak újra a családtagokhoz kapcsolódni.
Öszintén szólva nekem még véletlen sem jutottak eszembe a magyar Tv-sorozatok meg hasonlók, márcsak azért sem, mert ezeket MO-on sem néztem.
Színvonalas müsorok meg itt is voltak, inkább azokkal töltöttem a szabadidömet.
De volt olyan ismerös, aki ragaszkodott a magyar akármikhez, az egyszerüen beköttette a magyar TV-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!