Lehetséges, hogy a szomszéd csinálja ezeket? Bármilyen alternatív magyarázat?
Mielőtt leírnám fontos hangsúlyoznom, hogy szerintem nem a szomszéd csinálja ezt, nem látom a motivációt ilyen szintű enegia befektetéshez, amivel lényegében semmit sem érnek el.
... de a kérdésnek a lényege, hogy a történetet hallva valaki meggyőzzön engem, hogy a szomszéd csinálja, vagy mondjon megfelelő érveket arra hogy mért badarság amivel megtudom édesanyukámat győzni, hogy hagyja a témát.
Vagy akár kapjak egy lehetséges realisztikus megoldást.
------------------------------
Van egy öreg vályogház, ahol senki sem lakik, cég telephelye, 60cmre a telekhatártól ha jól tudom, de a ház mögött nincs kerítés. Kedvezve a szomszédnak.
Velük elég rosszban vagyunk, locsolták a házunk falát így többszöri figyelmeztetés után, meg persze tényleges statikus károk miatt (elkezdett sülyedni a hának az a része, ami locsoltak, plusz a falak bevizesedtek. Így bepereltük őket, amit meg is nyertünk.
Meg ők időnkén átjönnek diót lopni. Mérgezik a környezetben lévő állatokat, amiket etetünk.
Egyszer kiszúrták a kocsink kerekét. Édesanyukámat többször "követték". (értelmetlen kanyarok után is szóval biztos), meg még reteg dolog van, amit csinálnak bosszúból, mert feljelentettük őket, de nem sorolom fel, mert nem erről szól a kérdés ... de a lényeg, hogy utálnak minket és furcsa dolgokat csinálnak.
A háznak van egy padlása, aminek csak 1 feljárója van, az is kívülről nyitható elég erős ajtó, ami mindig be van zárva és csak nekünk van kulcsunk hozzá.
Így elvileg rajtunk kívül senki sem tud fel menni. Én soha sem szoktam, szóval biztosan ki lehet állítani, hogy csak édesanyukám megy fel oda és ha jön akárki akinek fel kell menni pl.: villanyszerelő akkor vele felmegy...
Nem rég azzal szembesült édesanyukám, hogy át van rendezve a padlás. Minden más helyen van, mint ahol hagyta. Ezért képeket készített, hogy mi hol található és nem sokkal később amikor megint fel ment, már megint már elrendezésben voltak a dolgok.
A legfurcsább, hogy nincs fent semmi érdekes. Pár cserép, kevés régi használt szigetelő anyag. Így a lopás ki van zárva.
Főleg, hogy mennyiségre sem sok ... azaz még azt sem lehet mondani, hogy valaki kutakodott volna valamilyen értékes dologért.
Nem volt vihar, vagy bármilyen természeti jelenség, ami akármilyen hatással lehetett volna a padlásra.
Az elmult 1 hétben (ami alatt történt a mostani átrendezés) csak mi voltunk a háznál, még ráadásul így is zárva volt az a raktár tér, ahol a feljáró van. A raktárnak csak 1 bejárata van és nincsenek ablakok, csak az ajtó a lehetséges bejutási pont.
-----------------------------------------------------
Édesanyukám kicsit paranoiás, amikor a szomszédokról van szó, így neki az első ötlete az információk tudatában, hogy a szomszédaink (akikkel rosszban vagyunk) felbontották a cserepet és felmentek az ő oldalukról a tetőnkre, csak hogy pár dolgot odébb pakoljanak és elvileg 1 vezeték ki van tépve a gerendáról.
(itt egy kép a padlásról, a cserekek eloszlásáról és hogy milyen jellegű dolgok vannak fent)
Az a baj édesanyukám magyarázatával, hogy nem látom a motivációt mögötte, mert ha nem vesszük észre, hogy valami más mint eddig volt akkor lényegében értelmetlenűl csinálták ha megakarnának ijeszteni.
Meg ez egy rettentően időigényes és sok energiát igénylő folyamat lenne, aminek az eredménye nem hogy nem feltétlenűl észrevehető, de ha nem is lenne egyértelmű, hogy valaki ezzel akármit is akarnak üzenni.
Tényleges kár okozás meg nem volt semmilyen szinten sem, szóval egyátalán nincs semmilyen motiváció a szomszédok részéről.
Arról nem is beszélve, hogy nem tudom, hogy egyátalán lehetséges-e, hogy a tetőn keresztűl jönnek be.
(ezt azért valaki leírhatná aki ért hozzá :D )
Nekem az első ötletem az volt, hogy egy nagyobb macska valahogy feltud menni kívülről és hogy ő rendezte át a dolgokat.
Viszont azzal az a baj, hogy olyan szintű odébb pakolás volt, hogy ezt mindenképpen egy ember végezte el, mert odébb lettek rakva dolgok elég nagy távolságra ... nem csak szét szorva. Meg a cserepek elég nehezek.
Szóval jelenleg szellemeken kívűl már más ötletem nincs, ami (úgy hogy nem is léteznek) reálisabbnak tűnnek mint a szomszédos ötlet.
Akárkinek bármi ötlet, hogy mi történhetett?
Egyátalán lehetséges, hogy valaki kibontja a tetőt, bemegy, majd kimegy és vissza rakja (motivációtól és abszurditástól eltekintve)?
Ja és még egy fontos információ. A kertben van több kamera. Így 100%, hogy az ajtón keresztűl senki sem ment be, azt leellenőriztük. Ablakok nincsenek, csak 4 fal a raktárban, ahol a feljáró van.
És mekkora lyuk van azon a falon? Mert ha befér rajta egy ember, akkor az is lehet, hogy átbújik a lyukon és a gerendák közt leereszkedve esetleg lop a raktárból, nem?
Azért kíváncsi leszek, mit fog találni az ismerős. És vajon mit keres az a lyuk a falon?
A lyuk azért van, mert maga a ház L alakú.
Az L alak alja párhuzamos az utcával és a hosszú része, meg a szomszéddal.
A házbannak a végéhez 2 raktár hozzá lett építve (összesen 3 elég pici van) Amik már normális téglával lettek hozzá toldva.
A fal a padnáson átvisz régen a padlás vége volt és gondolom úgy alakították ki a további padlást, hogy ütöttek oda egy lyukat a falva és annak túloldalán az új padlás rész van.
Ami meg soha sem lett megcsinálva normálisan. Ott csak a gerendák vannak plusz vékony burkolattal le van fedve az a tér.
Tehár a raktárba nem lehet belátni, de ha rossz helyre állna ott valaki, akkor beszakadna a "tető", mert ott csak fa lapok vannak a gerendákon. Ez csak egy igénytelen raktár.
Amiben amúgy kevés értékes dolog van. Nem érné meg nagoyn senkinek sem bejutni, de azt azért lehetne látni a raktáron belülről.
Mindegy, a lényeg hogy ezért van ott a lyuk és ezért nem megyünk oda.
(Nem mi oldottuk meg így, eleve így vettük a házat)
14# Én is így gondolom, viszont akkor mivel lehet megmagyarázni a történteket?
13# Azt meg nem hiszem, mert egy faluban van kertesház. Ott nincsenek hajléktalanok.
Update...
Ma úgy voltam vele, hogy lejövök, mert már engem is érdekelt és be akartam bizonyosodni, hogy anyukám nem-e őrült meg és nem ő csinálja-e.
Hát kb 10 perc után megtaláltam a helyet ahol bejönnek.
Holnap csinálok róla képet és szerintem fel rakom, mert ha már ennyi embert kíváncsivá tettem nekik is lezárom a történetet :D
Addig itt ez illusztrációnak.
Nekünk is ugyan ilyen a tető és körbe a ház falain kívülre mutat, ami körben léccel levan zárva mindenhol.
Vagyis eddig le volt, de a padlás 1 pici részén ki lett ütve a léc és van egy nem olyan nagy lyuk, de elég hogy egy ember felkússzon. Pl.: Én átférnék rajta a 178cm és 95-100kgommal.
Valószínűleg ott jöttek be és jönnek be, mert elvileg tegnap is voltak és anyukám hallotta is hogy valaki van fent. Nem értem mért de nem hívta a rendőröket ....
Mindegy ma én későn jöttem le, de előtte látta egy szakember és ő is ugyan azt a lyukat találta meg és pénteken jön vissza deszkázni azt a részt, csinál egy elválasztó falat a fő épület és a hátsó raktárok között, majd a raktárnál lévő lejárót megszüteteti és a főépületbe beépíti, de olyat amit elég durva lakattal le lehet zárni.
Szóval eddig itt áll. Majd rakok ki képet a nyílásról esetleg a befejezett fal és lejáróról, bár szerintem amint lezárjárt a bejárást nem lesz probléma mert gondolom ezzel jelzünk akárkinek is csinálja.
(most már elhiszem hogy a szomszéd)
Hogy tudjuk mi folyik és aktívan teszük ellene szóval hagyja abba...
Update:
Utobbi napokban ott aludtam, de az első nap hogy nem alszok ott evileg valaki megint fent volt.
Édesanyukám látta is ahol kimászott a tető ablakon.
Amiről itt egy kép:
Videót is csinált (ezt abból screenshotoltam) de az teljes sötétség van a padláson és távolról nézte, így semmit sem lehet hallani sem látni a videóban, szóval haszontalan.
Szóval már biztosan meg van honnan jönnek be. Ezek a tetőablakon a tetőn keresztűl...
Azt is lehet kifigyelik mikor vagyok ott és mikor nem és akkor mennek.
Rövid leírás rólam. Anyának hívom a történekben édesanyukámat így kisfiús hatásom lehet, de 22 éves, 178 cm 95-100kg vagyok, már 8 éves komolyan edzek, testépítek (majd versenyezni is szeretnék). Régen boxoltam.
Így tudom hogy kell megütni valaki és a tömegem is meg van hozzá.
Plusz van gázfegyverem, de ez a "keves" megközelítés. Latátot direkt nem fogok meg mert tudom, hogy azzal ha elég erőset ütök nagyon könnyen megölhetem a másikat.
Szóval ha valaki rajta kapnék adnrenalin fröcs alatt úgy megütnék valaki, vagy csak lelövöm gázspisztolyal és megcsapom torkolattal.
De szerintem tőlem félnek.
Ez már annyira kiborító hogy minden este ott kell aludja de lehet csak így lesz megolva a helyzet, mert ha én kapom rajta akkor jönnek a mentők is és tömmet nem jönnek fel.
Ez már liírhatatlanul fusztráló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!