Érdemes Miskolcról Pècsre költözni?
Érdemes. Attól függ mi a célod.
Miskolc eléggé ipar város... Pécs meg kultúrális...
Amit az első írt. Közelebb lesz a szabadkai piac is 😂
Viccet félretéve, dél egy lepukkant nyomor. Pécs könnyűipari város, beígérve VW gyár meg egyéb német beruházások, gyakorlatilag semmi nem történt. Van egy-két gyógyszergyár ami talán húzza a várost.
Annyira kulturális város bhaszod, hogy a mai napig nem sikerül felújítaniuk épületeket, a város szégyene a volt fürdő, és az alapjaiban ott hagyott épületkezdemény, amiből állnak ki a vasak, a régi laktanyával sem sikerült vmit kezdeni, a pláza környéke lepukkant, a vásárt szétcseszték (na az oda vezető mellékútak és csodálatosak). Közbiztonság? Tele van romával, 1-2 középiskola elgettósodott. Este, ha főtéren kívül van dolgod, ne nagyon járkálj... A buszpályaudvar és vasútállomás környéke is siralmas, ahogy kinéz. Anno, még voltak fejlesztések, de most kb. semmi. Viszont összelehet hasonlítani más kulturális városokkal, mint pl. Veszprém, ahol ezerrel nyomatják a felújításokat. Mondjuk igaz, hogy ez a második legdrágább vidéki város Debrecen után albérletileg.
Tettye szép, max arra a környékre érdemes menni.
Olvastam már itt, hogy valaki így jellemezte: „Pécs dél Miskolca”.
Ha tehetném, én egész delet kihagynám. Szép vidék. Ha csak szimpla beosztott vagy, vagy munkás ember, akkor nagyon nem éri meg.
Szerintem érdemes.
Pécs sokkal szebb jövőképet rejteget, élhető város.
Csalódás volt Pécs tényleg megállt ott az idő úgy 1997 körül, azóta meg semmi, a Herendi shop-on voltam leginkább kiakadva, az a környezet amiben van, meg az a sok suttyó tájszólással ordibálva az T. áruházba.
Munkabérek is jóval alacsonyabbak, mert átjár a szerb aztán az dolgozik 50 ezerért is, úgyhogy az kell! Hát látszik is...
Miskolcról bárhová érdemes.
Egyébként Pécs jó hely, soha nem tapasztaltam ott semmi rosszat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!